Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea, din nou, în România. Cu ce ne vom confrunta

Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea, din nou, în România. Cu ce ne vom confrunta
Se schimbă vremea în România

De săptămâna viitoare se schimbă vremea în România, spun meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie. Însă, în weekend, temperaturile vor fi mai crescute decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea, din nou, în România

Potrivit, specialiștilor ANM, temperaturile din weekendul viitor vor atinge valori de până la 15 grade celsius. Pe de altă parte, săptămâna viitoare vine cu o surpriză mare: apar ninsori în majoritatea regiunilor din România.

”Ne așteaptă un final de săptămână cu vreme neobișnuit de caldă, cu temperaturi de 15 grade în partea de vest a țării, temperaturi mai potrivite pentru început de martie, nicidecum pentru mijlocul lunii ianuarie.

Dar, cu toate că vremea este foarte caldă, avem parte de o vreme schimbătoare în această perioadă, precipitațiile se vor înmulți în următoarele zile, își vor face apariția temporar încă de la noapte, însă mai însemnate vor fi precipitațiile spre ziua de duminică și duminică spre luni când vor cuprinde suprafețe tot mai extinse”, a declarat metrologul ANM, Mihai Huștiu.

Vremea în România duminică

Potrivit meteorologului, vremea de duminică ne aduce temperaturi mai crescute decât cele normale pentru această perioadă. Astfel, termometrele vor arăta valori, în general, între 4 și 12 grade celsius în toată România. Cu toate acestea, precipitațiile își vor face apariția pe arii tot mai mari.

”Duminică vorbim tot de o vreme foarte caldă, temperaturi, în general, între 4 și 12 grade la scara întregii țări, însă, cum spuneam, precipitații pe arii tot mai extinse și intensificări ale vântului, susținute în noaptea de duminică spre luni, mai ales în vestul și sud-vestul țării, dar și la munte unde ne așteptăm ca intensitatea vântului să depășească 80 – 90 km/h, mai ales în zona de creastă”, spune specialistul ANM.

Începând de luni, vremea se va raci

Deși în weekend vom avea vreme în general frumoasă, începând de luni vremea se va schimba. Așadar, potrivit specialiștilor, temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a țării. Doar în sud-estul României vor mai fi temperaturi de 9-10 grade.

”Luni, vremea se va răci într-o bună parte a țării, și doar în extremitatea de sud-est vor mai fi temperaturi de 9-10 grade, și acest proces de răcire va continua săptămâna următoare, când de la o zi la alta se va vedea că regimul termic se va apropia de cel normal pentru această perioadă.

Dacă la începutul săptămânii precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță, vom vedea că marți, miercuri, ninsori vor fi nu doar la munte, ci și în zonele mai joase de relief. Așa că, treptat, intrăm într-un regim normal”, a declarat pentru Antena 3, Mihai Huştiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI