Alertă meteo ANM. Cum va fi vremea în România: temperaturi de groază în septembrie

Alertă meteo ANM. Cum va fi vremea în România: temperaturi de groază în septembrie

Meteorologii au realizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Iată cum va fi vremea în România! Se anunţă temperaturi incredibile pentru luna septembrie.

Alertă meteo! Cum va fi vremea în România

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă, iar vremea ne pregăteşte suprize mari. După o vară cu temperatur ridicate, iată că septembrie nu se lasă mai prejos. În săptămâna care urmează, ne aşteaptă zile călduroase. Sfârşitul lunii, însă, aduce frig şi ploi!

Marți, vremea se anunţă călduroasă, mai ales în vestul și sudul țării. Dimineața, în zonele joase, mai poate să apară ceața, dar în rest domină cerul senin. Vântul devine activ în ținuturile sudice.

Miercuri, ne vom bucura tot de temperaturi ridicate, mai ales în zonele de câmpie. Vor fi 33 de grade! Norii apar sporadic prin vestul țării. Iar în rest, găsim cer curat, doar vântul mai are unele intensificări în zonele sudice.

Şi joi va fi o zi cu mult soare şi temperaturi mai mari decât media obişnuită pentru această perioadă. Abia spre seară și în noaptea următoare se va schimba vremea. În vest, nord și centru se-adună norii și apar averse, cu descărcări electrice.

Cum va fi vremea la munte

La munte, vremea rămâne caldă și frumoasă. Dimineaţa este răcoare, iar pe văi și în depresiuni poate să apară ceața, dar peste zi, temperaturile ajung la valori foarte plăcute, mai ridicate decât ar fi normal la mijlocul lunii septembrie. Și marți, şi miercuri prindem o zi plăcută, soare, câțiva nori de vreme bună și temperaturi peste limitele normale. Joi, avem o zi destul de însorită, dar pe seară și noaptea norii se înmulțesc și vor aduce averse locale.

Cum va fi vremea la mare

Și la mare găsim vreme bună și temperaturi ca în plin sezon. Cerul se păstrează curat, vântul rămâne destul de activ și se face mai cald decât ieri. Prin stațiuni se pot atinge chiar și 30 de grade, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade. Din fericire, marți avem vreme bună de plajă, deşi temperaturile mai scad puțin. Miercuri ne-așteaptă încă o zi însorită, cu briză activă și temperaturi agreabile. Vreme frumoasă avem și joi: soare și până la 26 de grade în aer.

Alertă meteo ANM. Cum va fi vremea în România: temperaturi de groază în septembrie
Alertă meteo ANM. Cum va fi vremea în România: temperaturi de groază în septembrie

De când se schimbă radical vremea: frig şi ploi

Începând cu data de 21 septembrie, vremea se schimbă radical. România va fi lovită de un val de frig şi vin şi ploile. Iată care sunt zonele afectate!

În Banat va urma o răcorire treptată a vremii, astfel încât în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 2o de grade. În primele nopţi ale săptămânii 21-26 septembrie media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade, apoi temperatura aerului va scădea, urmând astfel că în medie să se înregistreze în jur de 12 grade, apoi va creşte uşor spre 15 grade.

În Crişana, media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 2o de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată.

În Transilvania, temperaturile vor scădea spre valori de 23 de grade. Media minimelor termice va fi 10-11 grade. De pe 15 septembrie temperatura aerului va mai scădea, astfel că până la sfârşitul intervalului de prognoză, media valorilor termice nocturne se va situa în jurul a 8 grade.

În Maramureş, minimele vor fi în scădere, spre 9-10 grade, în medie pornind de la valori de 13 grade, în primele zile ale intervalului, urmând ca temperatura aerului să crească uşor şi treptat până spre 13 grade. Apoi, o nouă răcorire a vremii va face ca spre sfârşitul intervalului să nu se mai depăşească, în medie, valori în jurul a 10 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI