Alertă meteo ANM. Schimbare radicală din seara aceasta. Ce se va întâmpla în România

Alertă meteo ANM. Schimbare radicală din seara aceasta. Ce se va întâmpla în România
Alertă meteo ANM, schimbare radicală, începând de astăzi

Alertă meteo ANM! Astăzi, începând cu ora 13:00, ANM a emis o informare meteorologică care schimbă total prognoza de până acumConform noii informări, în intervalul 26 ianuarie – 28 ianuarie, vor avea loc ninsori moderate cantitativ. În aceeași informare suntem avertizați de intensificări ale vântului în Capitală și în alte zone din țară.

Alertă meteo ANM, schimbare radicală, începând de astăzi

La ora 13:00, ANM a emis o nouă informare meteorologică pentru Muntenia, Dobrogea și local în Moldova. Datele anunță, în intervalul 26 – 28 ianuarie, o schimbare radicală a temperaturilor, dar și o intensificare a vântului, la rafală ajungând până la 50-60 km/h, în estul și sud-estul țării.

Tot aici, în zona de munte, vântul va ajunge, în Carpații Meridionali și de Curbură, la rafală la  55-65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75-85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Cod Galben anunțat în trei județe din țară

Tot astăzi, o altă alertă meteo ANM a fost emisă, sub forma unui Cod Galben pentru județele Dobrogea, Muntenia și Moldova. Astfel că, în jumătatea de sud-est, în Dobrogea, în estul Munteniei și sud-estul Moldovei vor apare ninsori însemnate cantitativ.

Intervalul pus sub incidența de Cod Galben estre între 26 și 27 ianuarie, până în jurul orei 18:00. În această alertă meteo ANM se spune că:

”Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ. Se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.”, anunță ANM.

Schimbări de temperaturi, de astăzi, în București

La ora la care scriem acest material, în Capitală deja ninge. Îîn această dimineață cantitățile de precipitații erau sub formă de ploaie, ulterior transformându-se încet în lapoviță și ninsoare.

Tot de astăzi, 26 ianuarie, ANM anunță schimbări ale vremii. Începând din această seară şi până în după-amiaza zilei de miercuri, 27 ianuarie, temporar se vor semnala precipitaţii la început sub formă de lapoviţă, apoi va ninge.

Se va depune strat de zăpadă neuniform, aproximativ între 8 și 12 cm. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35-40 km/h. Temperatura minimă de miercuri dimineaţă va fi curinsă între -1 și 0 grade, iar maxima va fi cuprinsă între 1 și 2 grade. În noaptea de miercuri spre joi temperatura va fi curpinsă între valorile de -3 și -1 grad.