Alertă meteo ANM. Ninsorile se întorc în România, ce zone sunt vizate

Alertă meteo ANM. Ninsorile se întorc în România, ce zone sunt vizate
Alertă meteo ANM: vremea se răcește considerabil în următoarele 48 de ore

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie vin cu noi detalii despre vreme. Din păcate, nu scăpăm de frig, iar în unele zone din România se întorc ninsorile. Avertizare de temperaturi extreme și vijelii. Vremea din următoarele 48 de ore este cu mult mai rece decât cea din zilele anterioare. Care sunt zonele de pe teritoriu care sunt cele mai afectate de schimbările bruște? Veștile nu sunt deloc bune.

Prognoza meteo ANM: ninsorile se întorc în România. Vijelii și temperaturi extreme

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au indicat schimbări bruște ale vremii pentru următoarele zile. Vestea bună este că cel mult de la jumătatea lunii curente ne vom bucura din nou de temperaturi extraordinare și de soare pe cer. Până atunci, unele zone sunt afectate chiar și de ninsori, vijelii și alte fenomene extreme.

„Pe parcursul zilei de duminică (3 aprilie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (3/4 aprilie) în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge.

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade sub mediile multianuale”, au anunțat meteorologii ANM.

Cum va fi la noapte?

Pe timpul nopții se resimt în special temperaturile negative de -4 grade Celsius în mai multe locuri din țară. Solul va îngheța și se va produse și bruma.

Mai mult decât atât, ANM mai anunță că în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi vijelii, iar vântul bate cu o viteză de 55-60 de km/h și izolat peste 70-75 de km/h.

”În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol”, se mai arată în avertizarea meteo ANM.

Vântul se va intensifica pe restul teritoriului, în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali. Un alt cod galben e valabil până la orele 22:00 pentru Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, unde va ninge cantitativ.

,,Nu va sta foarte mult vremea asta”

,,Nu va sta foarte mult vremea asta, dar o să vină zile și nopți reci. Mai stați puțin cu cauciucurile și cu mușcatele pe balcon că nu e cazul deocamdată. Azi e cea mai călduroasă zi din această primăvară.

De mâine se răcește binișor în vest, est și centru. Ploaia începe în București din seara asta, ploi zgomotoase cu descărcări electrice și vijelie’’, a detaliat Busu în emisiunea ,,La Măruță”.