Alertă meteo ANM. Furtuni și inundații în România, vremea va fi oribilă în București

Alertă meteo ANM. Furtuni și inundații în România, vremea va fi oribilă în București
Vreme ANM: furtuni și inundații în toată România

Specialiștii de la Administrațaia Națională de Meteorologie au venit cu o nouă prognoză. Vremea în România s-a schimbat total de pe o zi pe alta, iar starea din București este oribilă. Ploile au cuprins toate zonele de pe teritoriul României, iar în unele locuri oamenii au parte chiar și de inundații.

Alertă meteo ANM. Vremea rea cuprinde România: furtuni și inundații

Meteorologii au emis în cursul zilei de ieri cod portocaliu de furtuni pe tot teritoriul României care este valabil până pe data de 20 mai. Vremea s-a schimbat dramatic, iar în special totul se schimbă drastic spre finalul săptămânii. Specialiștii aduc vești îngrijorătoare pentru românii după ce majoritatea deja s-au obișnuit cu temperaturi mari și cu vreme deosebit de caldă.

Unii au schimbat garderoba din sezoanele reci pentru vară, dar asta urmează le revină pentru că ploile nu ne vor mai da pace cel puțin în viitorul apropiat. Conform acestora, inundațiile deja și-au pus amprenta în 8 județe din țară, iar pagubele au fost majore, sute de gospodării fiind sub amenințarea ploilor.

Vremea este instabilă inclusiv în Capitală și în ziua de 21 mai. Gradele sunt în continuă scădere în termometre, iar minimele ajung în jur de 9-10. Furtunile au luat cu asalt în special zona Banat-Crișana.

Specialiștii meteo vin cu avertizări uriașe: cod galben și cod portocaliu

  • Cod Galben

”Interval de valabilitate: 20 mai, ora 10:00 – 21 mai, ora 10:00 Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, local instabilitate atmosferică temporar accentuată Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, în Muntenia, Banat, Crișana și în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei și Moldovei, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp Notă: astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar de scurtă durată şi pe areale mai restrânse”

  • Cod Portocaliu

”Interval de valabilitate: 20 mai, ora 10:00 – 21 mai, ora 10:00 Fenomene vizate:ploi abundente Zone afectate: conform textului și hărții În zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 40…60 l/mp. La peste 1700 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm” (Sursa: meteoromânia.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI