Alertă meteo ANM. Frigul, ploile și ninsorile vor acapara România. Cât frig vom îndura iar

Alertă meteo ANM. Frigul, ploile și ninsorile vor acapara România. Cât frig vom îndura iar
Oameni pe strada, in ninsoare

O alertă a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Primăvara se mai lasă așteptată. Frigul, ploile și ninsorile vor acapara România. Specialiștii au anunțat până la ce valori vor coborî temperaturile și unde se va dezlănțui iarna, în zilele următoare.

Alertă meteo ANM. Unde va fi vânt puternic și unde va ninge

Potrivit unei informări de la ANM, începând de astăzi, sâmbătă, 27 februarie, și până luni, 1 martie, ora 12:00, vor fi intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a țării. Duminică și luni, vântul va fi puternic mai ales în estul României și în zona de munte. În general, se vor înregistra viteze de 45…55 km/h la rafală, în timp ce în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h. Prognoza meteo arată că vremea începe să se răcească pe tot teritoriul, dar fără ca temperaturile să coboare sub cele normale pentru această perioadă a anului.

”La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile. Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale”, a informat ANM.

Alertă meteo ANM. Ce se întâmplă cu vremea în București

De asemenea, meteorologii au anunțat că în București, vremea se va răci, dar nu atât de mult încât să devină mai frig decât ar trebui să fie în această perioadă. Astăzi, cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei. Însă, seara sunt posibile ploi cu descărcări electrice. Vântul va avea intensificări ce vor ajunge la viteze de 45 km/h la rafală. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 2 sau 3 grade.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începând de duminică dimineață până luni, la ora 12:00, vremea va continua să se răcească. Temperatura maximă va fi de 9 sau 10 grade Celsius, iar cea minimă de -1 sau 0 grade. În zona preorăşenească a Capitalei va fi chiar mai frig de atât, cu temperatura minimă situată în jurul valorii de -3 grade Celsius. Cerul va avea înnorări, iar trecător vor fi posibile ploi slabe în timpul zilei și precipitații mixte în timpul nopții. Temperatura maximă, luni, 1 martie, în ziua Mărțișorului, va fi de 8 sau 9 grade Celsius în București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI