Alertă meteo! ANM a emis cod galben pentru București și alte 13 județe. Ce ne așteaptă în orele următoare

Alertă meteo! ANM a emis cod galben pentru București și alte 13 județe. Ce ne așteaptă în orele următoare
Avertizare cod galben de vânt puternic în mai multe județe. Sursa foto: ziarulputerea.ro

Specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie au emis în urmă cu scurt timp o avertizare de tip cod galben! Avertizarea este valabilă pentru mai multe județe din țară, dar și pentru Capitală, unde vântul se va înteți și va bate cu putere!

Avertizare cod galben de vânt puternic în mai multe județe

Agenția Națională de Meteorologie a emis chiar mai multe avertizări de cod galben, atât în Capitală, cât și în alte județe ale țării, unde vor avea loc intensificări puternice ale vântului, rafalele atingând chiar și 70 de kilometri pe oră.

Între timp, a fost oprită activitatea din porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea, din cauza rafalelor e vânt. Avertizarea este valabilă până la ora 12:00 în județele Dolj și Mehedinți, în zona joasă.

Până la ora 15:00, vântul va bate cu putere și în municipiul București, dar și în județul Brăila, în județul Ialomiţa, în județul Buzău: zona joasă, în județul Prahova: zona joasă, în județul Călăraşi, în județul Giurgiu, în județul Ilfov, în județul Dâmboviţa: zona joasă, dar și în județul Teleorman.

Avertizare cod galben de vânt puternic în mai multe județe
Avertizare cod galben de vânt puternic în mai multe județe

Revin ploile și ninsorile

Rafalele de vânt puternic aduc norii asupra României, așa cum au avertizat meteorologii. Astfel, vremea se va strica în țara noastră, unde vor cădea ploi, lapoviță și chiar și ninsori.

Ploile vor cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10 – 15 l/mp, după cum arată prognoza meteo pentru data de 15 martie. Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată.

Ploile se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Așadar, vremea va fi rece, cu precădere în cursul nopții, când se vor înregistra temperaturi negative în mai toate zonele țării. Vremea va continua să se răcească, mai accentuat în regiunile extracarpatice, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa sub mediile multianuale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI