Alertă meteo AMN. Cod galben de vânt puternic. Care sunt zonele afectate

Alertă meteo AMN. Cod galben de vânt puternic. Care sunt zonele afectate
Avertizare ANM. Cod galben de vânt puternic

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic și vreme rea în mai multe județe din România, în următoarele ore. Ce zone sunt vizate, aflați în următoarele rânduri.

Avertismentul meteorologilor

Potrivit specialiștilor, mai multe județe din țară se află sub avertizarea de cod galben de vânt puternic, ea fiind valabilă pentru următoarele ore. Prin urmare, meteorologii spun că vântul va sufla cu viteze cuprinse între 55 și 65 km/h în județele Covasna și Harghita.

Codul galben de vânt puternic, valabil pentru județele Covasna și Harghita, este valabil începând cu ora 14:25 până la 22.05.2022, ora 17:30. În județul Covasna va fi valabil în zona depresionară, iar în județul Harghita tot în zona depresionară.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală cuprinse între 55 și 65 km/h. De asemenea, aceștia au emis același cod galben și pentru județele Olt, Dolj și Mehedinți, codul galben fiind activ până la orele 18:00.

Valabil de la: ora 12:00 până la 22-05-2022, ora 18:00
În zona:
– Județul Olt: Corabia, Brastavățu, Izbiceni, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Vădăstrița, Cilieni, Grojdibodu, Vișina, Obârșia, Studina, Orlea, Gârcov, Ștefan cel Mare, Vișina Nouă, Gura Padinii, Vădastra, Grădinile, Urzica;
– Județul Dolj;
– Județul Mehedinţi: zona joasă;
Se vor semnala: intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55…65 km/h.

Cum va fi vremea în Capitală și pe litoral, 22 mai

Locuitorii Capitalei vor avea parte de o vreme frumoasă, însă temperaturile vor fi în scădere, în comparație cu ziua precedentă. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar minima va fi între 12 și 14 grade.

Cerul va fi variabil cu mici înnorări în cea de-a doua parte a zilei. Din fericire, ANM estimează o probabilitate scăzută de ploi. Vântul va sufla moderat, iar presiunea atmosferică va scădea în prima partea a intervalului.

Vremea va fi la fel de frumoasă și pe litoral. Cerul va fi temporar noros, însă trecător se anunță adverse de ploi însoțite de descărcări electrice. Temperatura maximă a zilei se va situa în jurul a 21-23 de grade Celsius, iar cea minimă între 13-15 grade Celsius.

De asemenea, temperatura apei va fi în jur de 13-15 grade Celsius. La munte, ANM anunță ploi slabe de scurtă durată în unele zone. Temperaturile vor fi mai scăzute în comparație cu ziua precedentă, iar rafalele de vânt vor depăși 70-80 de kilometri/h, însă la altitudini mari.