09 oct. 2022 | 21:30

Alertă majoră după ce 66 de minori au murit din cauza unui sirop de tuse. OMS trage un semnal de alarmă

News
Alertă majoră după ce 66 de minori au murit din cauza unui sirop de tuse. OMS trage un semnal de alarmă
OMS, avertizare după ce 66 de minori au murit din cauza unui sirop de tuse.

Alertă majoră după ce 66 de minori au murit din cauza unui sirop de tuse. Copiii s-au stins din viață în mod suspect la scurt timp după ce au băut un sirop care ar fi trebuit să îi însănătoșească. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o alertă cu privire la unele medicamente pentru copii împotriva tusei și răcelii produse într-un laborator indian. Specialiștii iau în considerare posibilitatea ca medicamentul să aibă legătură cu decesul copiilor.

Semnal de alarmă OMS: 66 de copii au murit din cauza unui sirop de tuse

Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă cu privire la unele siropuri pentru copii împotriva tusei și răcelii produse într-un laborator indian. Medicamentele în stare lichidă ar putea avea legătură cu decesul minorilor. Medicii susțin că tragediile în lanț ar fi survenit din cauza insuficienței renale acute posibil provocate de consumul respectivului sirop.

66 de copii din vestul Africii au murit în mod suspect. Medicamentul a fost distribuit și în alte țări, dar a fost retras din farmacii în urma celor întâmplate. Poliția din Gambia a început o anchetă cu privire la moartea celor 66 de copii. Produsul care le-ar fi adus sfârșitul aparține companiei Maiden Pharmaceuticals.

Înalţi oficiali ai Agenţiei de Control a Medicamentului şi importatorii au fost chemaţi la audieri. De asemenea, președintele Gambiei a spus că autoritățile investighează problema. În timpul acesta, cetățenii sunt înfuriați de incidentele petrecute și se întreabă cine este responsabil. Părinții îndoliați au povestit pentru BBC cum copiii lor au încetat să mai urineze după ce au băut siropurile.

Compania nu a oferit garanții cu privire la siguranța lor

Eforturile de a le salva viețile au fost inutile pe măsură ce starea lor de sănătate de agrava. Produsele în cauză sunt: Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup şi Magrip N Cold Syrup. S-a aflat că nici măcar compania care le-a pus pe piață nu a oferit garanții cu privire la siguranța lor, potrivit OMS.

Guvernul indian investighează situația, timp în care compania face un pas în spate și nu răspunde solicitărilor jurnaliștilor. Peste 16.000 de produse au fost localizate până în acest moment și au fost confiscate pentru a fi distruse, a declarat un oficial al Crucii Roșii.

Președintele Gambiei s-a adresat națiunii și și-a exprimat regretul, ulterior a spus că ,,sursa medicamentelor contaminate” va fi investigată. Mai mult decât atât, el a anunțat planuri de a deschide un laborator capabil care să testeze medicamentele. De asemenea, oficialul a propus o revizuire a legilor și liniilor directoare relevante pentru medicamentele importante.

Barrow a mai spus că ,,cifra de mortalitate infantilă de 66 nu diferă prea mult de datele înregistrate pentru perioade similare din trecut”.

Parteneri