Alertă la Eforie Nord! Doi copii lăsați nesupravegheați, în pericol de moarte. Unde i-au dus valurile mării pe micuți

Alertă la Eforie Nord! Doi copii lăsați nesupravegheați, în pericol de moarte. Unde i-au dus valurile mării pe micuți
Doi copii, la un pas să se înece în Eforie Nord

Autoritățile avertizează toți părinții cu privire la atenția sporită pe care trebuie să o manifeste asupra copiilor lor pe litoral. Un incident teribil a avut loc ieri după-amiază, în stațiunea Eforie Nord, acolo unde doi copii au fost lăsați nesupravegheați la malul mării, fiind duși de valuri în larg. La fața locului a intervenit un echipaj de salvamari, dar și un elicopter SMURD.

Micuții au intrat în apă cu o jucărie gonflabilă

În această perioadă mulți români se află pe litoral cu copiii, acolo unde se pot pot bucura de o vacanță mult așteptată la malul mării, în bătaia razelor de soare. Din păcate, într-un moment de neatenție, vacanța care părea să fie până atunci de vis, se poate transforma într-o vacanță de coșmar.

Acest sentiment l-au avut părinții a doi copii, ieri, atunci când micuții au intrat în apă cu o jucărie gonflabilă și au fost duși în mijlocul mării de valuri și curenții puternici.

Din păcate, cei doi copii au alunecat la un moment dat de pe salteaua pe care se aflau, fiind prinși sub valurile nemiloase. Potrivit primelor informații, unul dintr ei a reușit să iasă la suprafață în condiții de sigurnață, însă băiețelul de șapte ani a fost scos după câteva secunde de salvamari. Acesta a fost resucitat la mal, iar mai apoi, transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean Constanța, fiind conștient, dar cu probleme respiratorii, potrivit replicaonline.ro.

În urmă cu o săptămână, alți doi copii, în vârstă de 12 și 14 ani, au fost la un pas să se înece în stațiunea Mangalia, pe o plajă din zona Hotelului Belvedere din Mangalia. Din fericire, pentru salvarea lor au intervenit mai multe echipaje medicale, cei doi fiind scoși din adâncul mării teferi.

Mesajul transmis de salvamari după incidentul de la Eforie Nord

În uma teribilului incident care se putea sfârși tragic, salvamarii au relatat situația întâmpinată pe pagina de Facebook, avertizând părinții de pericolele care pot exista în larg, în lipsa unei supravegheri atente.

„Ținând cont de incidentul din această după-amiază, cand 2 copii au fost lăsați nesupravegheați în apă de către părinți cu o jucărie gonflabilă, copiii au căzut de pe aceasta iar unul dintre ei, un băiat în vârstă de 7 ani a fost în pericol de înec, fiind salvat, i s-a acordat primul ajutor de către salvamari si echipajul Smurd Eforie si apoi a fost transportat la spital de către elicopterul Smurd.

Implorăm părinții sa-și supravegheze de aproape copiii și sa îi însoțească în apă și totodată să respecte indicațiile și steagurile arborate de salvamari. Vă multumim și vă dorim un concediu placut si fara incidente!”, a scris Salvamar Eforie Nord pe pagina de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI