26 aug. 2022 | 07:39

Alertă la centrala nucleară de la Zaporojie. Volodimir Zelenski anunță că lumea a fost la un pas de tragedie

News
Alertă la centrala nucleară de la Zaporojie. Volodimir Zelenski anunță că lumea a fost la un pas de tragedie
Volodimir Zelenski, mesaj de avertizare

În cursul nopții de joi spre vineri, Volodimir Zelenski a transmis un anunț extrem de important pentru întreaga lume, Din păcate, joi, a avut loc un accident fără precedent la centrala nucleară de la Zaporojie, fiind la un pas să se declanșeze un dezastru nuclear. Lucrurile au putut fi rezolvate în timp limită datorită angajaților centralei, dar și anumitor sisteme care au intervenit în timpul crizei instalate acolo. Află ce anume a produs tensiunile uriașe în jurul funcționării centralei.

Întreaga lume, la un pas de tragedie din cauza unui accident petrecut la centrala de la Zaporojie

Situația a degenerat în Ucraina, acolo unde în a 184-a zi de război, centrala nucleară de la Zaporojie a fost deconectată de la curent pentru două ore, defecțiune provocată de izbucnirea unor incendii de la halda de zgură a unei centrale pe cărbune din apropierea complexului, a transmis Energoatom, compania nucleară de stat a Ucrainei.

În discursul său nocturn, Zelenski a tras încă o dată un mare semnal de alarmă privind situația în care am fi putut să ne aflăm în aceste momente, dacă angajații centralei nu ar fi reacționat în cel mai scurt timp cu putință și dacă protecția de urgență a unităților electrice nu ar fi funcționat.

Rusia, singura vinovată pentru instabilitatea în care se află omenirea

Un eveniment cu adevărat tragic ar fi putut să aibă loc, ieri, la centrala nucleară de la Zaporojie, după ce rușii au bombardat mai multe zone din jurul centralei, care au declanșat deconectarea acesteia de la energie, pentru prima dată în istorie.

„Astăzi, pentru prima dată în istorie, centrala nucleară de la Zaporojie s-a oprit. Protecţia de urgenţă a unităţilor electrice a funcţionat – după ce ultima linie funcţională de electricitate a centralei a fost avariată de bombardamentele ruseşti.

Generatoarele Diesel au fost activate imediat pentru a oferi energie centralei, să o sprijine după ce a fost închisă. Lumea trebuie să înţeleagă ce ameninţare este aceasta: dacă generatoarele Diesel nu ar fi pornit, dacă automatizarea şi angajaţii noştri nu ar fi reacţionat după pana de curent, am fost deja forţaţi să facem faţă consecinţelor unui accident radioactiv.

Rusia a pus Ucraina şi pe toţi europenii într-o situaţie aflată la un pas de un dezastru radioactiv”, a declarat Volodimir Zelenski.

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, a transmis că, în cel mai scurt timp, este așteptată o misiune a Agenției Internaționale pentru Energia Atomică, care să verifice funcționalitatea centralei de la Zaporojie.

„Este planificată o vizită. Vorbim despre zilele următoare – cu siguranță nu mai târziu de începutul lunii septembrie”, a transmis acesta, potrivit Reuters.

Digisport.ro
Un elvețian s-a mutat de două luni în București și s-a convins: ”Puțin îndoielnic”. A caracterizat Capitala în CINCI cuvinte
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Stagiul de cotizare. Informații importante de la Casa de Pensii
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Un canibal a fost grațiat de Putin, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina. Bestia a mâncat inima unui muncitor din Tadjikistan
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Ce pensie are Theodor Stolojan după ce a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Gabriel Trifu, înșelat de Catrinel Sandu. Adevărul despre divorț
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Taxele care ar putea fi majorate începând cu 2025. Românii trebuie să se pregătească
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
BANI în PLUS la RECALCULARE! ADEVERINȚELE trebuie DUSE URGENT la CASA de PENSII
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro