Alertă în Târgu Mureș, acolo unde acoperișul unui imobil cu opt apartamente a luat foc. Pompierii au intervenit de urgență

Alertă în Târgu Mureș, acolo unde acoperișul unui imobil cu opt apartamente a luat foc. Pompierii au intervenit de urgență
Acoperișul unul bloc din Târgu Mureș a luat foc

Acoperișul unul bloc cu opt apartamente din Târgu Mureș a luat foc, iar pompierii au intervenit de urgență. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. O singură persoană a fost evacuată de către salvatori, deoarece restul locatarilor au reușit să iasă singuri până la venirea echipajelor.

Acoperișul blocului a luat foc

Autoritățile au fost alertate după ce mai mulți locatari au observat flăcările care au cuprins acoperișul blocului. La fața locului s-au deplasat de urgență trei autospeciale cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare. Potrivit ISU Mureș, este vorba despre o construcție cu două etaje, opt apartamente și trei garaje.

La sosirea pompierilor, flăcările erau vizibile și pe exterior, fiind prezente și în interiorul podului. Exista pericolul de propagare la celelalte clădiri învecinate. La fața locului s-a prezentat și un echipaj de poliție. Oamenii legii au deschis un dosar penal. Potrivit pompierilor, imobilul era încălzit de o centrală cu peleți. Cel mai probabil, aceasta s-a supraîncălzit.

„Poliţiştii au fost sesizați cu privire la faptul că la un imobil din Târgu Mureș are loc un incendiu. La fața locului s-au deplasat poliţişti și reprezentanți ISU, procedându-se la lichidarea incendiului. În cauză poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Aurica Sabău.

Incendiu devastator în Constanța

Un alt incendiu puternic a avut loc în această dimineață în Constanța, acolo unde 36 de mașini au fost distruse și peste 250 de locatari ai unui bloc au fost evacuați. De asemenea, șase persoane au fost transportate la spital cu atacuri de panică și intoxicați de fum, printre care și un copil. Incidentul a avut loc în jurul orei 01:00, în parcarea subterană a unul bloc de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, la ieșirea din municipiul Constanța.

Fațada blocului a fost cuprinsă de flăcări, iar mai multe autoturisme au ars aproape complet. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Peste 200 de pompieri, paramedici și jandarmi s-au deplasat la fața locului pentru a opri flăcările și pentru a salva oamenii.

„Un incendiu la un ansamblu de locuinţe. În total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale. Au ars 36 de autoturisme, 25 în subsol în parcare, iar celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, spune ISU Constanţa care a intervenit la incendiul din parcarea subterană.

Cei care au rămas fără case în pragul sărbătorilor au primit din partea autorităților un acoperiș deasupra capului. Oamenii spun că s-au trezit speriați din cauza unei bubuitori puternice.