Alertă cu bombă la Mega Mall și Piața Romană, după alerta de la Mall Băneasa. Detalii de ultimă oră

Alertă cu bombă la Mega Mall și Piața Romană, după alerta de la Mall Băneasa. Detalii de ultimă oră
Alerta cu bomba in Mall Baneasa

Veste de ultimă oră! Autoritățile române au transmis o alertă cu bombă în Mall Băneasa, după ce un bărbat a sunat, speriat, la 112. Toți oamenii au fost evacuați din interiorul centrului comercial, după ce un bărbat ar fi apelat Poliția locală și ar fi spus că a ascuns o bombă în magazinul din sectorul 1.

Amenințare cu bombă la Mall Băneasa

Update 23:09

Două alte alerte cu bombă au fost înregistrate la Mega Mall și în Piața Romană, după alerta de la Mall Băneasa, în data de duminică, 19 iunie, după ce un bărbat a apelat la Poliția Locală, amenințând că a amplasat mai multe dispozitive explozive în cele două locații extrem de populate din Capitală.

A fost contactată Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, iar la fața locului s-au prezentat și reprezentanții Poliției Capitalei.

De asemenea, s-au deplasat grupa pirotehnică din cadrul SIAS și specialiști din cadrul SRI, pentru efectuarea de verificări specifice. În urma verificărilor din Piața Romană, specialiștii au confirmat că totul este în regulă. Verificările de specialitate continuă în centrul comercial din Sectorul 2.

Știre inițială

Un cetățean de sex masculin a sunat la Poliția Locală pentru a-i avertiza în legătură cu o bombă aflată în Mall Băneasa, unul dintre cele mai populare centre comerciale din Capitală.

Bărbatul în cauză ar fi amenințat că ar fi amplasat dispozitivul exploziv în incinta mall-ului din Sectorul 1 al municipiului București. Poliția Capitalei se află la locul faptei, precum și grupa pirotehnică, din cadrul SIAS, pentru a face verificările necesare protocolului cerut într-un asemenea caz.

Aceasta este a doua oară în luna iunie 2022 când autoritățile s-au confruntat cu o posibilă amenințare cu bombă în Mallul Băneasa Shopping City din Capitală.

În data de sâmbătă, 4 iunie, sute de cetățeni au intrat în panică, după ce au fost evacuați de urgență din centrul comercial din Băneasa de către oamenii legii, după ce polițiștii au primit un apel telefonic potrivit căruia o bombă ar fi fost amplasată în mall.

Acum două săptămâni, zona mallului a fost înconjurată de zeci de poliţişti, pirotehnişti şi pompieri, care au făcut tot posibilul pentru a-i transporta pe oameni la adăpost și să rezolve ceea ce s-ar fi putut transforma într-o adevărată catastrofă:

„Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată de către o structură a Jandarmeriei cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezența unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din sectorul 1.

S-a dispus evacuarea persoanelor aflate în interior, iar specialiștii pirotehnicieni efectuează verificări specifice.”, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei, la momentul respectiv.

Gabriela Firea și familia, evacuați din Mall Băneasa

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, și soțul ei, Florentin Pandele, se aflau în centrul comercial, la cinema, atunci când alerta cu bombă a fost anunțată, scriu cei de la România TV.

Ministrul Familiei se afla cu familia la film, mai precis cu soțul ei și cei doi fii, Zian și David, atunci când autoritățile au început să evacueze toți oamenii din mall.

„Foarte repede s-au miscat, erau destul de multi si in interior, si de la jandarmerie, si politia locala, era plin peste tot.

Sper să fie o alarmă falsă, să avem o viață normală în Bucuresti. David o făcea pe fotoreporterul, a început sa filmeze.”, a declarat Gabriela Firea, în exclusivitate pentru România TV.

Ce au declarat oficialii de la Mall Băneasa pe Instagram:

Oficialii centrului comercial din Sectorul 1 au clarificat situația, cerându-le scuze publice vizitatorilor ce au fost evacuați de urgență din Băneasa Shopping City:

„În urma primirii unei alerte cu bombă, centrul comercial Băneasa Shopping City a fost imediat evacuat pentru a menține siguranța angajaților, chiriașilor și vizitatorilor săi.

Precizăm că nu a avut loc niciun incident, situația fiind sub control, iar activitatea va fi reluată de îndată ce va fi posibil.

Vom reveni cu mai multe amănunte în scurt timp. Ne cerem scuze pentru disconfortul și neplăcerile cauzate vizitatorilor Băneasa Shopping City.”, a fost mesajul oficial al celor de la Mall Băneasa de pe Instagram.

Citește și Incendiu la Therme București. Centrul de relaxare a luat foc VIDEO

Urmăriți Playtech.ro și pe