Alertă ANM. Vremea face prăpăd. Care sunt zonele afectate

Alertă ANM. Vremea face prăpăd. Care sunt zonele afectate
Alertă ANM: prognoza pentru vremea în următoarea perioadă

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru vremea din următoarea perioadă. Care sunt zonele afectate de noile fenomene? Toamna își intră în rol.

Alertă ANM: zone afectate de noile fenomene

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vânt puternic. Mai multe zone ale teritoriului sunt afectate, conform anunțului specialiștilor. Concret, este vorba despre Dobrogea, Moldova și partea de nord-vest din Muntenia.

De asemenea, la munte se resimte acest fenomen. Rafelele urmează să depășescă viteza de 55-65 de km/h, timp în care pe crestele munților vântul poate să depășească și 90 sau 100 de km/h.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și local la munte, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h”, a informat ANM.

Iinformațiile mai arată că vor avea loc intensificări ale vântului și în zona de sud a teritoriului unde viteza va atinge între 44-45 de km/h: „Notă: intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în centrul și sudul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h”, a transmis ANM.

Codul galben de vânt puternic emis recent este valabil pe data de 2 septembrie, de la orele 10:00 până în aceeași zi, la orele 21:00. Județe afectate sunt: Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Brăila, Teleorman, Constanța, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea Brașov, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Buzău. Caraş-Severin.

Mesajul meteorologilor

Cod galben de vânt puternic: „Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Interval de valabilitate: 02 septembrie, ora 10:00 – 02 septembrie, ora 21:00 Zone afectate: conform textului și hărții. În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și local la munte.

Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h. Notă: intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în centrul și sudul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h”, arată meteoromânia.ro.

Chiar în prima zi de toamnă noul sezon și-a intrat complet în drepturi. Specialiștii au emis atunci avertizări meteo de ploi și vânt puternic. Nu mai puțin de 27 de județe au fost afectate de intensificări ale vântului. Vremea din această săptămână va fi mai rece decât normalul pentru această perioadă.

Județele afectate atunci au fost: Brașov, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea, Buzău și Olt.

Urmăriți Playtech.ro și pe