Alertă ANM. Vine ciclonul în România! La ce fenomene extreme se așteaptă specialiștii: ”Ochii pe cer”

Alertă ANM. Vine ciclonul în România! La ce fenomene extreme se așteaptă specialiștii: ”Ochii pe cer”
Alertă ANM. Vine ciclonul în România!

Meteorologii atrag atenția cu privire la fenomenele care urmează să lovească Bucureștiul.

Alertă ANM. Urmează furtuna

Autoritățile au luat deja măsuri în vederea protejării cetățenilor, după ce ANM a emis cod Portocaliu de vreme severă în București, joi seara.

Primarul Sectorului 4 a închis două parcuri până vineri dimineața. Este cod portocaliu de vreme severă cu vijelii și rafale de vânt de până la 100 de km/h, potrivit primarului sectorului 4, Daniel Băluță.

Edilul a luat decizia de a închide parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, începând de joi, de la ora 17:00 și până vineri dimineața.

„Atenție! Închidem parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor începând cu ora 17.00!

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme severă, cu vijelii și rafale de vânt de până la 100 de km/oră, așa că vă rog insistent să amânați deplasările dacă nu sunt neapărat necesare!

Totodată, vă anunț că pentru a evita potențialele pericole pe care le-ar putea genera vijelia, am decis ca parcurile pe care le administrăm (Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor) să fie închise de astăzi de la ora 17 și până mâine dimineață.

Rămânem în contact și în caz de nevoie, nu uitați să solicitați sprijin la numărul de telefon 021.9441! ”, este mesajul lui Daniel Băluță.

Un ciclon va lovi România joi seara, potrivit prognozei speciale pentru București, emisă de ANM.

Specialiștii vorbesc despre un cicon care va lovi țara noastră. Totul se întâmplă din cauza faptului că valurile de căldură nu au putut urca spre regiunea polară.

Vine ciclonul în România! La ce fenomene extreme se așteaptă specialiștii: ”Ochii pe cer”

Iară explicația oferită de specialiștii în Climatologie si Prognoze Globale.

  „Dupa o primavara rece, vortexul troposferic s-a intensificat usor pe parcursul verii.  Desi de obicei vara aduce un vortex troposferic ce slabeste, acest tipar ne-a ajutat sa evitam o catastrofa pentru zona polara, deoarece mare parte din valurile de caldura nu au putut urca spre regiunea polara.

    Totusi, o regiune polara intensa inseamna sanse mai mari de valuri de caldura in celelalte regiuni si furtuni puternice, atunci cand exista perturbatii usoare ale vortexului.

    Acesta este si cazul de fata

   Nimeni nu poate spune cu certitudine cat de intense vor fi furtunile, insa vorbim de nuclee de aer rece care patrund intr-o regiune dominata de un aer foarte cald, de origine nord-africana, asa ca energia disponibila pentru intensificare este destul de ridicata.

    Daca vorbim de jumatatea nordica a tarii, nucleele de aer rece vor fi mai viguroase, intrucat centrul ciclonului va trece usor la Nord de tara noastra, prin Ucraina.

   Nu excludem nici posibilitatea de a avea fenomene slabe, insa in mod normal orice sistem noros care patrunde spre sud, ar trebui sa regaseasca conditii foarte propice pentru intensificare.

Vant si grindina…

    Sosirea aerului rece creste sansele pentru 2 manifestari : intensificarea vantului si grindina. Consideram ca acestea reprezinta pericolul principal, in urmatoarele zile, pe fondul forfecarii si a energiei disponibila pentru convectie (CAPE)

Ochii pe cer…

    Nu ne asteptam la fenomene nemaintalnite, dar exista sanse sa apara fenomene intense. Ca atare, consideram ca cea mai buna abordare este precautia. Furtunile pe care le asteptam sunt unele cu manifestari normale, specifice verii, insa sunt posibile manifestari de intensitate ridicata. Din acest motiv, va sfatuim sa urmariti avertizarile de Administratia Nationala de Meteorologie.

Racorire…

     Patrunderea sistemelor asociate ciclonului atlantic va aduce o racorire, pe masura ce va ploua, dar si pe masura ce aerul foarte cald va fi impins spre sud-est, iar acumularea acestuia va avea de suferit.  Totusi, racorirea nu va fi de durata si ne asteptam ca acesta sa revina in forta, incepand cu ziua de Luni. Acest lucru este normal, din moment ce ne aflam in perioada de dominatie a acestui regim anticiclonic”, este mesajul de pe pagina de Faceboook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI