Alertă ANM. Noi fenomene periculoase vin peste români. Vremea s-a dat complet peste cap

Alertă ANM. Noi fenomene periculoase vin peste români. Vremea s-a dat complet peste cap
Alertă ANM de ceață pentru 9 județe și București

Alertă ANM. Se apropie weekendul, iar temperaturile nu scad. Vom avea parte de caniculă, dar și de furtuni, precipitații și vijelii. Pentru astăzi și pentru mâine ANM a actualizat avertizările de tip Cod Galben.

Alertă ANM pentru 5 august 2021. Cod Galben de disconfort termic ridicat

În această dimineață ANM a actualizat Codul Galben pentru 5 și 6 august, anunțând disconfort termic ridicat. Zonele care se află sub incidența Codului Galben actualizat sudul și sud-estul țării.

Așadar pentru următoarele 48 de ore în  sudul și sud-estul țării disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Astăzi temperaturile maxime se vor situa între 34 și 39 de grade. Minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Avertizare now-casting pentru 5-7 august 2021

Tot în această dimineață ANM a actualizat avertizarea meteo de tip now-casting pentru următoarele trei zile, 5, 6 și 7 august. Conform prognozei începând dinspre sud-vest, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului.

Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20-40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Alertă ANM de ceață pentru 9 județe și București

În această dimineață Capitala și mai multe județe sunt sub ceață. La prima ora ceața s-a așezat peste Capitală, iar temperaturile sunt de 21 de grade. În același timp noua alertă ANM anunță ceață în alte 9 județe din țară, pentru intervalul orar  6:00 – 8:30, după cum urmează:

  1. Județul Ialomiţa
  2. Județul Argeş
  3. Județul Prahova
  4. Județul Buzău
  5. Județul Călăraşi
  6. Județul Giurgiu
  7. Județul Ilfov
  8. Județul Dâmboviţa
  9.  Județul Brăila

 

În toate cele 9 județe și în București, local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m. În Dobrogea, fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat, în cursul nopţii.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade, valorile cele mai ridicate fiind de așteptat în regiunile sudice, iar cele minime se vor situa între 13 și 24 de grade.

Avertizările ANM pentru astăzi și pentru următoarele două zile pot fi actualizate în funcție de evenimentele meteo ce apar pe parcurs.

În București, astăzi 5 august, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în orele serii şi noaptea când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 36-37 de grade, iar cea minimă de 19-21 de grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI