26 sept. 2023 | 10:59

Alertă ANM. Cod galben de vijelii în România. Vremea se schimbă radical, veşti proaste de la meteorologi

Vremea Meteo
Alertă ANM. Cod galben de vijelii în România. Vremea se schimbă radical, veşti proaste de la meteorologi
Alertă ANM. Cod galben de vijelii în România

A fost emisă o nouă alertă ANM. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat o avertizare de tip cod galben de vijelii în România. Vremea se schimbă radical în următoarele ore. Care sunt zonele vizate.

ANM a emis cod galben de vijelii în România

După episodul de căldură cu care s-a confruntat aproape întreaga țară în ultimele zile, vremea schimbă foaia. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis, marți, 26 septembrie 2023, o avertizare de tip cod galben de vijelii în România.

Potrivit meteorologilor, marți și miercuri, vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea şi Muntenia, atingând viteze de 55-65 de kilometri pe oră. Pe litoral și în bazinul estic al Mării Negre rafalele vor depăşi, în acest interval, pragul de 70 de kilometri pe oră.

”Marţi şi miercuri (26 şi 27 septembrie), vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea şi Muntenia, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre rafalele vor depăşi 70 km/h”, au transmis, marţi, reprezentanții ANM.

Te-ar putea interesa și: Meteorologii ANM au făcut anunțul: când vine frigul în România. Prognoza meteo pentru octombrie

Ce zone sunt vizate

Avertizarea meteo intră în vigoare marți, 26 septembrie, de la ora 11:00, și va fi valabilă până miercuri, 27 septembrie, ora 21.

Sunt vizate Capitala și alte 11 județe din țară: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Tulcea şi Teleorman.

Alertă ANM. Cod galben de vijelii în România. Vremea se schimbă radical, veşti proaste de la meteorologi

La începutul acestei luni, specialiștii de la National Oceanic and Atmospheric Administration au publicat primele estimări cu privire la evoluția vremii în septembrie, octombrie și noiembrie, perioade ce vor fi caracterizate prin temperaturi mult mai mari decât valorile considerate normale pentru acea perioadă a anului.

Finalul anului, cu temperaturi peste mediile considerate normale

Potrivit acestora, finalul acestui an va fi aduce temperaturi peste mediile normale, dar și cantități însemnate de precipitații – efecte ale fenomenului El Nino.

„El Nino este modelul climatic natural care duce la creșterea temperaturilor globale. A început oficial în iunie. Acum, meteorologii federali spun că se așteaptă ca aceasta să persiste până în 2024. (…) Deci El Nino va rămâne până în martie viitor”, a spus Rebecca Hersher de la National Public Radio într-un interviu cu specialistul meteo Matthew Rosencrans.

„Ne așteptăm ca El Nino să continue cel puțin în iarna din emisfera nordică și există o șansă de 90% sau mai mare ca acest lucru să se întâmple”, a adăugat Matthew Rosencrans.

Te-ar putea interesa și: Val de căldură tropicală în România. Vremea aduce surprize mari la final de septembrie 2023

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Capital.ro
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare. Ar putea ieși mai devreme la pensie cu până la 3 ani și jumătate
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro