Alertă meteo ANM pentru 30 de zile. Val de aer tropical în România: câte grade vor fi

Alertă meteo ANM pentru 30 de zile. Val de aer tropical în România: câte grade vor fi
Val de aer tropical în România. Aleră ANM

Specialiștii ANM au emis o alertă pentru 30 de zile. Care vor fi temperaturile în luna următoare? Meteorologii indică un val de aer tropical în România.

Alertă meteo ANM pentru 30 de zile

Un val de aer pune stăpânire peste România, arată specialiștii. Următoarele săptămâni vor surprinde cu temperaturi peste normaul perioadei, iar în același timp instabilitatea termică își va face apariția în câteva zone ale țării.

Administrația Națională de Meteorologie a susținut că în regiunile din sudul țării se vor înregistra între 25 și 33 de grade Celsius, iar în zonele din nord-vest și la munte vremea va fi rece în special după-amiază, fiind așteptate chiar și averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Vremea va fi călduroasă în Capitală, iar vântul va sufla moderat.

Vremea în București 18 august – Maxima zilei de azi pentru Capitală este de 31 de grade Celsius, alături de un cer însorit. Vânturi vin în zona de est a României cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Mimima serii va fi de 16 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de est a României cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h.

Val de aer tropical în România. Alertă ANM
Val de aer tropical în România. Alertă ANM

Detalii pentru săptămânile următoare

Săptămâna 17-24 august
Valorile termice sunt ușor ridicate în nord-est și local în cele sudice. În rest, vor fi apropiate de cele normale perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitar.

Săptămâna 24-31 august
Temperatura aerului va avea valori ridicate, iar cele mai normale temperaturi medii vor fi înregistrate în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 31 august-septembrie
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale perioadei, iar în regiunile estice și sud-estice valorile termice se vor situa între cele normale.

Săptămâna 7-14 septembrie
Media valorilor termice se va situa ușor peste cele specifice moementului, în special în regiunile de est și sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI