Alertă alimentară: produsele periculoase descoperite pe rafturile Carrefour și Mega Image. Nu le consumați!

Alertă alimentară: produsele periculoase descoperite pe rafturile Carrefour și Mega Image. Nu le consumați!
Ce alimente periculoase au fost descoperite în Carrefour și Mega Image în urma controalelor CPCMB

Comisarii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au efectuat verificări în magazinele din Capitală. Au fost descoperite mai multe nereguli, dar și alimente periculoase care nu ar trebui să fie consumate sub nicio formă de către clienți.

Ce nereguli au fost descoperite în Carrefour și Mega Image

Comisarii din cadrul CPCMB au făcut verificări în zonele alimentare ale magazinelor Mega Image Balotești și Carrefour Băneasa pentru a vedea dacă se respectă prevederile legale. Din păcate, mai multe probleme au fost descoperite în zonele alimentare pe care le au respectivele spații.

În urma controalelor din magazinele Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești au fost descoperite alimente mucegăite și mizerie în zonele alimentare. Comisarii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au impus mai multe reguli în urma verificărilor amănunțite.

Mai exact, aceștia au descoperit produse de cofetărie care prezentau zone de mucegai de culoare alb-gri, dar și resturi alimentare și spații de prezentare care nu corespundeau regulilor de igienă, ele nefiind curățate de praf. Problemele care au legătură cu alimentele de pe rafturi nu s-au oprit aici.

Probleme uriașe la alimentele din magazine. S-a descoperit totul în urma controalelor realizate de CPCMB

În magazinele Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești s-a descoperit că erau comercializate fructe și legume cu modificări organoleptice, anume ele prezentau lovituri mecanice, mucegai, iar consistența era moale, dar și probleme în legătură cu igienizarea unui spațiu, potrivit Aleph News.

În interiorul rotisorului au fost găsite resturi alimentare, urme de arsuri și un strat gros de grăsime. De asemenea, grilajul de ventilație pe care îl are dispozitivul era murdar, astfel că au fost implementate mai multe măsuri și au fost aplicate sancțiuni după ce au descoperit comisarii în urma controalelor.

Alimente retrase de pe rafturi în urma controalelor. Ce sancțiuni au fost aplicate

Operatorii economici au fost sancționați contravențional al de către comisarii CPCMB după controale. Mai multe nereguli au fost descoperite în cele două magazine, astfel că au fost aplicate măsuri dure pentru ca totul să fie rezolvat în cel mai scurt timp.

Mai exact, comisarii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au aplicat sancțiuni în valoare de 13.000 de lei. De asemenea, ei au impus oprirea temporară de la prestarea serviciului de rotisat în urma problemelor descoperite la rotisorul aflat în magazinul Mega Image.

Mai mult, alimentele cu deficiențe descoperite în ambele magazine din Capitală au fost retrase din circuitul consumului uman.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI