Secretul pentru cea mai bună tobă de porc. Ce greșeală fac românii

Secretul pentru cea mai bună tobă de porc. Ce greșeală fac românii
Rețetă de tobă de porc. Secretul pentru a face cea mai bună delicatesă de Crăciun

Ce magie mai știau mamele și bunicile de a transforma purcelul de Crăciun în cele mai delicioase bucate pentru masa de sărbătoare. Toba de porc impresiona cel mai tare. Fiecare etapă de preparare era ceva uimitor, iar cusătura de final reprezenta noul, dar și dorința noastră de a participa măcar la final. Pe atunci, nici măcar nu bănuiam că, de fapt, țeseam amintiri pentru o viață întreagă. Toate sunt acum trecut, la fel ca secretele rețetei. Ce a mai rămas dus de vânt este scris mai jos.

Rețetă tobă de porc. Secretul gospodinelor

Toba este un fel de delicatesă tradițională românească ce arată ca un cârnat larg, cu diametrul de 10 centimetri în mod normal. Este preparată de regulă dintr-un stomac de porc ce este umplul cu gelatină de porc, urechi, șorici, slănină și organe, precum inimă sau rinichi, la care se adaugă condimente. Are aceeași compoziție cu a caltaboșului, diferența fiind că toba conține o cantitate mai mare de carne.

Ingrediente

  • un cap de porc
  • 800 de grame de limbă de porc
  • două kilograme de carne macră
  • inimă şi rinichi de porc
  • condimente, după gust – sare, piper, cimbru, foi de dafin

Mod de preparare 

Spală capul de porc și celelalte organe pentru a îndepărta sângele, apoi pune-le la fiert. Spumuiește, după care adaugă condimentele: piper boabe, foi de dafin și cimbru. Fierbe capul de porc până când cade carnea de pe os. După ce toate bucățile de carne sunt gata fierte, se scot și se lasă la răcit, pe urmă se taie bucăți mici.

Toacă mărunt și carnea de la căpățâna porcului. Condimentează cu sare, piper măcinat și cimbru, apoi adaugă o cană din zeama în care au fiert toate delicatesele și amestecă bine. Umple membrana de tobă cu amestecul preparat și leagă la un capăt sau coase. Dacă este nevoie, se înțeapă membrana pentru a nu crăpa și se pune din nou la fiert, unde se mai pot adăuga condimente. Trebuie lăsată pe foc în jur de 20-30 de minute. În final, pune preparatul la presat timp de două ore.

Carnea de porc, mai ieftină de Crăciun

Vedeta mesei de Crăciun va fi mai ieftină anul acesta. Prețul a scăzut cu un sfert. Vestea este bună pentru cumpărători, dar tristă pentru precupeți și mai ales fermieri, care, în condițiile pandemiei, nu mai au unde să-și plaseze marfa. În toată Europa este excedent de carne, căci pesta porcină a blocat exporturile, iar restaurantele care nu s-au închis au redus dramatic comenzile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI