25 apr. 2024 | 11:59

Alertă alimentară în Auchan, Lidl și Penny. Produse periculoase, demascate de ANPC înainte de Paște

News
Alertă alimentară în Auchan, Lidl și Penny. Produse periculoase, demascate de ANPC înainte de Paște

Panică în România, după ce au fost descoperite mai multe produse periculoase în magazine celebre, precum Auchan, Lidl și Penny. Chiar înainte de Paște, când românii fac multe cumpărături, s-a aflat că cele mai cunoscute alimente sunt infestate cu Salmonella.

Alertă de Salmonella în magazinele din România

În unele magazine se găsește carne contaminată cu Salmonella, chiar înainte de Paște. O investigație amplă realizată de România TV a scos la iveală faptul că lanțurile de supermarketuri de renume, precum LIDL, AUCHAN sau Penny, comercializează produse din carne infestată.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat o investigație de amploare la nivel național, inspectând toate magazinele marilor lanțuri comerciale și producătorii. Rezultatele sunt uluitoare, iar este posibil ca lista magazinelor care vând carne ce poate reprezenta un pericol pentru sănătatea oamenilor să fie mult mai mare decât s-a crezut inițial.

„La nivel național, controalele au fost efectuate de către comisarii A.N.P.C. atât în unități de comercializare (magazine alimentare, magazine ale producătorilor, super/hypermarketuri etc.) cât și la procesatori (unități tip carmangerie, procesatori carne pasăre), spre exemplu: Auchan, Metro Cash& Carry România, Lidl, Kaufland, Mega Image, Rewe România (Penny), Meat Internațional SRL, Agroprod Crasna, Transavia SA, Agrotrans SRL, Avi-Top SA, Fermador SRL, Furbo Impex SRL, Vanbet SRL, etc.

În cadrul acestor controale, comisarii au procedat, între altele, la prelevarea de probe de carne şi organe de pasăre pentru determinarea prezenţei/absenţei bacteriei Salmonella. Pentru o parte din eșantioanele prelevate a fost detectată prezența Salmonella spp., însă până la acest moment nu s-au primit toate rezutatele prelevărilor, o parte din probele prelevate fiind încă în lucru în vederea serotipizării”, a anunțat România TV.

C0nform sursei precizate anterior, în magazinele Penny au fost găsite mai multe nereguli:

– la produsul „FICAT DE PUI” marca HANUL BOIERESC s-a constatat Salmonella Infantis;
– la produsul „PIEPT DE PUI CU OS SI PIELE” marca HANUL BOIERESC s-a constatat Salmonella Infantis;
– la produsul „PUI GRILL” marca HANUL BOIERESC s-a constatat Salmonella Enteridis şi Salmonella Infantis.

După analiza de laborator efectuată la produsul „pipote și inimi de pui”, fabricat de S.C. AGRICOLA INTERNATIONA S.A. și comercializat de către LIDL DISCOUNT SRL, s-a constatat prezența bacteriei Salmonella Infantis.

De asemenea, în cazul Auchan Romania S.A., s-a descoperit prezența Salmonella Spp. (Salmonella Enteridis / Salmonella Infantis) în următoarele produse: „Cocoșel de pădure” de la Agricola International, „Golden Cocorico mușchiuleț de pui” și „Pui grill Auchan”, așa cum a informat ANPC.

Unde este cel mai mare risc de Salmonella

Ratele de Salmonella în probele de fecale și de mediu sunt mai răspândite în fermele comerciale mai mari decât în ​​fermele mai mici din curte, conform unei comparații între fermele de păsări de dimensiuni diferite.

Există sentimentul că păsările din curte sunt mai sigure decât păsările din comerț, dar realitatea pare a fi cu totul alta. Cercetările au scos la iveală adevărul, după o perioadă în care oamenii au trăit în minciună.

Cercetătorii străini au testat 10 curți și 10 turme comerciale. Cea mai mică turmă din curte era de 22 de păsări, iar cea mai mare de 1.000 de păsări; toate păsările fermei din curte trăiau în aer liber. Fermele comerciale, între timp, aveau zeci de mii de păsări care trăiau în interior.

Cercetătorii au testat probe de fecale de păsări, precum și condițiile de mediu cum ar fi așternutul, solul și vasele de hrană, pentru prezența Salmonella, în plus față de alți agenți patogeni. Cercetătorii au examinat, de asemenea, mostre de compost din fermele din curte.

„Am încercat să examinăm unde Salmonella este răspândită în ferme prin testarea probelor de fecale de păsări și, de asemenea, a mediului din jurul lor. Am găsit mai puțină Salmonella în fermele din curte (19,1% din probe) decât în ​​fermele comerciale (52,3% din probe)”, spun specialiștii.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ne așteaptă o iarnă grea. Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele din anii trecuți
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
S-a schimbat legea pentru șoferii cu permis categoria B. Ce condiții trebuie respectate
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ALERTĂ SANITARĂ în ROMÂNIA! PERICOL MAJOR după inundații!
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro