Alertă alimentară: ce substanță periculoasă a fost descoperită în suplimentele vândute de un magazin din România

Alertă alimentară: ce substanță periculoasă a fost descoperită în suplimentele vândute de un magazin din România
Alertă alimentară:

E alertă alimentară după ce o substanță periculoasă s-a găsit în suplimentele vândute într-un magazin din București. Iată despre ce substanță este vorba și declară ANSVSA – Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Ce substanță periculoasă a fost descoperită în suplimentele dintr-un magazin

Mai multe suplimente de calciu, magneziu și zinc au fost retrase dintr-un magazin aparținând Mega Image din București, după ce s-a descoperit că acestea au fost contaminate cu substanța numită oxid de etilenă. Suplimentele în cauză sunt:

  • 00030 Alevia calciu, magneziu și zinc 40 cp nr. lot 42.10.20, 43.10.20, termen de valabilitate 10.2023-99364
  • Alevia calciu, magneziu și zinc 20 plic, nr lot 64.11.20, 65.11.20, 66.11.20, 67.11.20, 68.11.20, 69.11.20, 70.11.20 cu termen de valabilitate 11.2022;
  • 00033 Alevia calciu D3 40CP cu nr. lot 24.10.20, 25.10.20, 26.11.20 și termen de valabilitate 10.2023.

Reprezentanții ANSVSA au declarat:

„Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă”, informează ANSVSA.

Și Mega Image a avut o poziție legată de acest subiect:

”Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-au achiziționat produsele.

Este necesară prezentarea bonului fiscal. Cosumatorii sunt rugați să returneze produsele cu datele menționate mai sus până la data de 10.09.2021. Acordăm scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, au transmis reprezentanții Mega Image.

Poziția Alevia

De asemenea, compania Alevia a anunțat retragerea de pe piață a anumitor loturi de produse, după informarea primită de la unul dintre furnizorii săi, care a spus că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu a apărut accidental oxidul de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare.

Compania a mai precizat că a respectat normele de siguranță în vigoare, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia. În prezent, Alevia colaborează cu autoritățile competente și cu partenerii comerciali, ca să se asigure că toți consumatorii sunt informați de rechemare.

Astfel, persoanele care au cumpărat aceste produse le pot returna la magazinul de unde le-au cumpărat, primind înapoi contravaloarea lor, până la data de 10.09.2021. Alevia a decis și testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania, ca să verifice dacă este depășită limita legală de oxid de etlienă pentru acestea.

De asemenea, celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme, a anunțat compania.

„Compania Alevia anunță retragerea de pe piață a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi care a precizat că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare.

Acest fapt are impact doar asupra loturilor de produse Alevia din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/ .

Alevia a respectat toate procedurile și normele de siguranță în vigoare pentru producția de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia.

Alevia colaborează în prezent cu autoritățile competente, cât și cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare.

Sfaturi pentru consumatori: Persoanele care au achiziționat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021.

Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depășită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea.

Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme.

Consumatorii care au întrebări suplimentare sunt rugați să contacteze Alevia la: office@alevia.com.ro Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate.

Retragerea se aplică numai pentru loturile de produse din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/ „, au transmis reprezentanții de la Alevia printr-un comunicat.