22 mai 2019 | 09:24

Mulți români cred că sunt sensibili la puful de plop. Iată care este de fapt problema lor

Știri generale
Mulți români cred că sunt sensibili la puful de plop. Iată care este de fapt problema lor
Puful de plop nu provoacă alergii

Ne aflăm în sezonul în care peste tot în aer zărim puf de plop. Este perioada în care persoanele cu alergii au mari probleme, dar specialiștii spun că nu puful de plop este de vină, ci polenul de cereale, care circulă în același timp prin aer.

Pentru majoritatea oamenilor, puful de plop este deranjant doar pentru că intră în nas sau în ochi, nu pentru că ar produce vreo reacție alergică.

„Pacienţii sunt alergici la, noi numim, iarba de gazon, adică toate plantele cu spic fie necultivate fie cultivate. Pe acestea le numim cereale. Acestea determină alergii când oamenii văd teiul înflorit ori plopul că zboară. Aceste se pot testa şi se pot dovedi, iar pacienţii nu trebuie să taie plopul şi nici teiul ci mai degrabă iarba pentru că expunerea la această iarbă îi va determina să aibă simptome şi de nas şi de ochi şi de tuse”, susține Dr. Monica Schifirnet, medic primar alergolog.

Puful de plop nu provoacă alergii

Specialiștii mai spun că perioadele ploioase sunt bune pentru alergici pentru că polenul nu mai circulă la fel de bine prin aer, însă acest lucru nu este valabil și în cazul unor furtuni, care încarcă electrostatic grăuncioarele de polen și agravează efectele acestora asupra persoanelor care prezintă alergii.

Simptomele pot fi controlate cu ajutorul medicamentelor simptomatice. Pacienților li se administrează doze controlate de polen pentru a deveni toleranți. „Tratamentul se duce pe o perioadă de 3-5 ani minim, nu e un tratament uşor şi nu e rapid şi încearcă ca organimsul să tolereze acest polen”, spune Dr. Monica Schifirnet, medic primar alergolog.

Alergia la polen este una dintre cele mai comune alergii și afectează un număr foarte mare de persoane. Atunci când organismul intră în contact cu un factor declanșator reacționează ca și cum ar fi invadat și produce mai multă histamină pentru a combate alergenul.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro