Răsturnare de situație în turul 2 pentru cursa de la Cotroceni! Ce arată ultimele sondaje

de: Claudiu Surmei
08 11. 2019

Au mai rămas doar două zile până la deschiderea urnelor în România pentru alegerile prezidențiale, iar sondajele arată că președintele Klaus Iohannis are cele mai mari șanse să intre în turul 2. Alți trei candidați se luptă pentru a trece de primul tur de scrutin, iar preferințele alegătorilor se îndreaptă spre Viorica Dăncilă, Dan Barna și Mircea Diaconu.

Klau Iohannis stă cel mai bine în sondaje la alegerile prezidențiale 2019

Potrivit unui sondaj realizat de Median Research Centre, șansele lui Klaus Iohannis de a intra în turul 2 la alegerile prezidențiale nu au crescut după învestirea Guvernului PNL. Șeful statului are în continuare 45-50% din preferințele alegătorilor, iar dacă vrea să câștige alegerile încă din primul tur trebuie să fie votat de peste 50% dintre cei care au drept de vot. Avantajul lui Iohannis nu poate fi contestat nici măcar de sondajele comandate de celelalte partide politice.

Viorica Dăncilă a crescut în preferințele alegătorilor în ultima perioadă, chiar dacă Guvernul pe care l-a condus a fost demis în urma adoptării moțiunii de cenzură, asta pentru că simpatizanții PSD au rămas fideli partidului și candidatului pe care l-a lansat în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Dan Barna a avut o perioadă în care a crescut în sondaje, dar ulterior a pierdut mulți simpatizanți, în urma dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la Rise Project, potrivit cărora candidatul USR ar fi derulat mai multe contracte cu fonduri europene asupra cărora planează suspiciuni de fraudă.

În ceea ce îl privește pe Mircea Diaconu, candidatul susținut de ALDE a pierdut constant teren încă din momentul în care și-a anunțat candidatura. Are totuși șanse să intre în turul doi, potrivit sondajelor, dar lupta este aprigă și foarte strânsă cu Dan Barna și Viorica Dăncilă. Dintre cei trei, Dăncilă are cele mai mari șanse să treacă de primul tur al alegerilor prezidențiale.