Alegeri locale 2020. Primarul care a fost prins când dădea mită oamenilor pentru a-l vota. Care e suma

Alegeri locale 2020. Primarul care a fost prins când dădea mită oamenilor pentru a-l vota. Care e suma
Alegeri locale 2020. Primarul care a fost prins când dădea mită oamenilor pentru a-l vota. Care e suma

Conducerea PNL Iași îl acuză pe primarul orașului Podu Iloaiei că a dat bani mai multor localnici ca să-l voteze la alegerile de duminică. Liberalii au precizat că vor depune plângere penală în acest caz.

Alegeri locale 2020. Primarul care a fost prins când dădea mită oamenilor pentru a-l vota

Astfel, liberalii ieșeni susțin într-un comunicat de presă că au imagini video din care rezultă că primarul orașului Podu Iloaieim pe nume Gabriel Istrate, membru PSD, oferă mită electorală unor votanți din localitate înainte de alegeri. În imagini apar și doi bărbați care susțin că au primit câte 10 lei ca să-l voteze pe social democrat.

Conform liberalilor, primarul foloseşte în „această operaţiune penală autoturismul din dotarea primăriei marca Hyundai Tucson, culoarea neagră, număr de înmatriculare IS 95 MAI”.   Reprezentanţii PNL Iaşi mai afirmă că au apelat numărul unic de urgenţă 112 pentru ”a reclama aceste fapte penale de dare de mită, coruperea alegătorilor, abuz în serviciu şi utilizarea resurselor publice în interes personal”.

PNL Iași spune că va depune plângere penală

PNL Iaşi mai anunță că va depune plângere penală în acest caz, dar că vor sesiza Biroul Electoral Municipal şi Autoritatea Electorală Permanentă. În plus, liberalii estimează că zeci de alegători ar fi fost mituiţi pentru a vota cu candidatul PSD pentru funcţia de primar al oraşului Podu Iloaiei.

„Podu Iloaiei este un caz emblematic. O localitate ţinută în subdezvoltare, unde actualul primar a ratat toate obiectivele de investiţii, nu a atras niciun euro din fonduri europene, este acum, pe ultima sută de metri, un poligon pentru a cumpăra alegătorii. Faptul că oamenii au acceptat să dea aceste declaraţii, denunţuri fără echivoc, demonstrează că nicio metodă de corupere nu mai poate învinge furia oamenilor faţă de acest partid retrograd. Solicităm organelor de anchetă să aplice legea urgent şi să intervină la Podu Iloaiei pentru a opri această operaţiune de mită electorală. Solicităm PSD să denunţe public aceste fapte. În caz contrar, se poate considera că există un modus operandi pus în practică la nivel naţional şi coordonat din sediile PSD judeţene”, a precizat Alexandru Muraru, prim-vicepreşedinte PNL Iaşi.