Alegeri Locale 2020. Exit-poll ora 20:00. Răsturnare de situație în cursa pentru Primăria București

Alegeri Locale 2020. Exit-poll ora 20:00. Răsturnare de situație în cursa pentru Primăria București
Alegeri Locale 2020. Exit-poll ora 20:00. Cum stau PNL, PSD și USR-PLUS în sondaje

Sondajele publicate cu câteva zile înainte de alegerile locale de astăzi, 27 septembrie, dădeau șanse diferite principalilor candidați. Un sondaj PNL îl indica drept câștigător pe Nicușor Dan, în timp ce altul, realizat de IRSOP, arata că Gabriela Firea ar obține un scor mult mai bun decât principalul ei contracandidat. Lupta este una acerbă și ne mai desparte doar puțin timp de momentul în care vom afla cine sunt învingătorii pentru următorii patru ani. Pentru a afla cum stau PNL, PSD și USR-PLUS în sondaje până la ora 20:00, vă invităm să parcurgeți acest articol.

Alegeri Locale 2020. Exit-poll ora 20:00

Alegerile locale sunt spre sfârșit, iar electoratul este încă așteptat în secțiile de votare pentru a pune ștampila pe numele candidatului favorit, în cursa pentru funcțiile de primarii şi consilierii locali şi judeţeni. A mai rămas o oră până vom afla primele rezultate oficiale! Cine va fi noul primar al Capitalei? Vă vom oferi, în curând, răspunsul mult așteptat.

Gabriela Firea și cei care au deținut funcția de primar de sector în perioada 2016 – 2020 i-au îndemnat pe români, cu precădere pe bucureșteni, să își exprime votul la alegerile locale de astăzi, subliniind că se va ține cont de toate măsurile de siguranţă necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

„O simplă mască şi un dezinfectant ne ajută să mergem la vot fără riscuri. La fiecare secţie de votare veţi găsi măşti. De asemenea, mănuşi, dacă doriţi să folosiţi, şi dezinfectanţi. Condiţiile sunt asigurate astfel încât votul să decurgă aproape normal, chiar dacă sunt condiţii de pandemie“, încuraja Gabriela Firea, unul dintre candidații cu cele mai mari șanse, alături de Nicușor Dan, Traian Băsescu și Călin Popescu-Tăriceanu.

Pentru alegerile din acest an, trei institute de sondare a opiniei publice au fost acreditate de Biroul Electoral Central să facă sondaje de opinie la ieşirea de la urne: Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS), Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde și Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale“ (BCS).

Răsturnare de situație în cursa pentru Primăria București

Răsturnare de situație la Primăria Capitalei, cu o oră înainte de închiderea secțiilor de votare. La ora 20.00, potrivit surselor Adevărul, Nicuşor Dan se află în fața Gabrielei Firea: 41% vs 38%. Totodată, potrivit aceleiași surse, dreapta ar putea câştiga 5 din cele 6 sectoare.

Află cum stau PNL, PSD și USR-PLUS în sondaje, până la ora 20:00
Află cum stau PNL, PSD și USR-PLUS în sondaje, până la ora 20:00

Iată cum arată cel mai recent exit poll:

  • Sector 1: candidatul PSD, Dan Tudorache, are un mic avans în fața lui Clotilde Armand, susținută de PNL și USR-PLUS.
  • Sector 2: candidatul susținut de liberali, Radu Mihaiu, este prima alegere a alegătorilor din acest sector.
  • Sector 3: în ciuda scandalului în care a fost implicat, Robert Negoiță își menține statutul de lider.
  • Sector 4: Simona Spătaru (USR -PLUS) pare să îi sufle în ceafă PSD-istului Daniel Băluță.
  • Sector 5: lupta strânsă între Daniel Florea (PSD) și Cristian Băcanu (PNL-USR-PLUS). Favorit este însă candidatul PNL.
  • Sector 6: Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS) este prima alegere a locuitorilor din acest sector. Gabriel Mutu (PSD) nu mai are nicio șansă să-l ajungă.
Urmăriți Playtech.ro și pe