Alegeri locale 2020. Elena Lasconi, atacată de Oprescu pentru postul de primar în Muscel

Alegeri locale 2020. Elena Lasconi, atacată de Oprescu pentru postul de primar în Muscel
Alegeri locale 2020. Elena Lasconi, atacată de Oprescu pentru postul de primar în Muscel

În toată această perioadă, de campanie electorală, s-au spus multe și s-au făcut acuzații dure. Dar de la limita bunului simț la xenofobie este un pas mare. Din păcate cazul pe care-l relatăm este unul dus la extrem și plin de xenofobism.

Alegeri locale 2020: Xenofobismul la cote extreme

În județul Argeș, într-una din localitățile cu renume, Câmpulung Muscel, pentru acest scrutin de Alegeri Locale, a decis să candidaze și Elena Lasconi. Elena , fostă vedetă a PRO TV, a decis că aici este locul în care poate aduce o schimbare. Așa că s-a înscris pe listele electorale ale alianţei USR-PLUS și a pornit campania electorală.

Dar, din păcate, rămași cu cutume ale trecutului, și obișnuiți cu discursuri extremste, anumite personaje au decis să pornească o avalanșă xenofobă la adresa candidatei USR-PLUS. Cea mai efervescentă, conform celor de la argesulonline.ro, a fost deputata PSD de Argeş Simona Bucura-Oprescu.

Elena Lasconi, atacată de Oprescu pentru postul de primar în Muscel

Într-unul din dialogurile domniei sale cu alegătorii din Muscel, în campania electorală pentru aceste Alegeri Locale, deputata Bucura-Oprescu a șocat audiența. Șocul a venit din discursul ei xenofob și discriminatoriu la adresa Elenei Lasconi, candidata USR-PLUS la funcția de primar.

Alegeri locale 2020. Elena Lasconi, atacată de Oprescu pentru postul de primar în Muscel
Alegeri Locale 2020: Dicsurs xenofob din partea deputatei PSD

„Fiecare dintre noi, la Câmpulung să le spunem tuturor: în Muscel veneticii nu sunt bineveniţi. În Muscel trebuie să ai rădăcină de muscelean ca să fii primar!”, a fost parte din discursul deputatei PSD.

Conform colegilor de la argesulonline.ro,, veneticul în această situație, culmea, este chiar cea care a făcut afirmațiile de mai sus. Cei de la publicația argșeană spun că deputata PSD, Simona Bucura-Oprescu, esten ăscută în judeţul Hunedoara şi neavând, deci, „rădăcini muscelene”.

Deocamdată candidata Elena Lasconi nu a dat nicio decalrație referitoare la discursul deputatei PSD. În schimb alte persoane prezente la momentul acesta au declarat că ar trebui sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Rămâne de văzut dacă se vor lua sau nu măsuri împotriva deputatei PSD de Argeș.

Rămâne de văzut dacă locuitorii musceleni vor ține cont de cele declarate de Bucura-Oprescu, sau vor vota după cum le spune conștiința personală. Oricum, campanie electorală pentru scrutinul acestor Alegeri locale, specialiștii au recunoscut că au fost cele mai dure de până acum. Multe scandaluri mediatice, acuzații de corpuție, discursuri xenofobe și mai puțină legătură cu populația. Discursurile populiste au uitat esența, spun analiștii politici, și anume ceea ce ar trebui să facă concret pentru cei cărora le cer votul în aceste Alegeri Locale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI