Alegeri locale 2020. Bucureștenii, dezamăgiți de campania electorală. Ce își doresc, de fapt, de la un primar

Alegeri locale 2020. Bucureștenii, dezamăgiți de campania electorală. Ce își doresc, de fapt, de la un primar

Mai sunt aproximativ 24 de ore până la îceperea scrutinului pentru aceste Alegeri Locale. Campania electorală s-a încheiat, iar populația a rămas cu un gust amar. Discursurile populiste, promisiunile electorale au rămas aceleași. Mulți dintre primarii actuali, conform românilor, nu au făcut mai nimic în mandatul de până acum. Ce rămâne de făcut?

Alegeri locale 2020: Locuitorii Capitalei dezamăgiți de campaniile electorale

Lupta pentru funcția de Primar General al Capitalei, în aceste Alegeri Locale, este una aprigă, iar candidații s-au întrecut în promisiuni. Pe de-o parte unii au anunțat proiecte noi, unele utopice, pe de altă parte au apărut informații despre corupție. Au apărut scandaluri mediatice și acuzații grave. Pe cine să votezi, în condițiile date?

Alegeri locale 2020. Bucureștenii, dezamăgiți de campania electorală. Ce își doresc, de fapt, de la un primar
Alegeri Locale 20202: alianțele politice nu rezolvă necesitățile unui oraș

Actuala campanie electorală pentru acest scrutin de Alegeri Locale, a fost un subiect atins de jurnaliștii Impact.ro. Au ieșit în stradă și au stat de vorbă cu bucureștenii pe această temă. Mulți dintre interlocutorii colegilor de la Impact.ro sunt dezamăgiți în legătură cu această campanie electorală.

Mulți dintre cetățeni, înainte de votul care va stabili cine va prelua frâiele Bucureștiului, și-au spus oful și și-au reevaluat opțiunile la vot. Bucureștiul, centrul economic, social și cultural al României, are un buget de peste 10 miliarde de euro, iar lupta pentru Primărie este una dură.

Bucureștenii, dezamăgiți de campania electorală

Printre vocile care și-au exprimat dezamăgirea și au încercat să-și reevalueze opțiunea de vot pentru aceste Alegeri Locale, s-a numărat și Nicolae, de 58 de ani. Nicolae lucrează în domeniul consultanței.

Intervievat de colegii de la Impact.ro, acesta spune că restricțiile cauzate de pandemie au limitat posibilitățle candidaților de a încerca să își convingă electoratul. Asta în comparație cu anii trecuți. Nicolae a recunoscut că această campanie electorală nu a fost tocmai pe gustul lui și din cauza luptei politice dusă la extrem.

Alegeri locale 2020. Bucureștenii, dezamăgiți de campania electorală. Ce își doresc, de fapt, de la un primar
Alegeri Locale 2020: Votul de mâine al bucureștenilor poate aduce schimbarea

”Campania electorală de anul acesta este atipică. Dr mai sunt si alți factori care mă fac să cred că nu am avut o reală luptă electorală. Unii dintre candidați s-au limitat numai la atacuri îndreptate împotriva contracandidaților lor. Nu au prezentat un program coerent pentru administrarea orașului sau a sectorului. Mă așteptam ca, măcar de această dată, să văd confruntarea ideilor și a proiectelor candidaților, cum văd ei dezvoltarea Bucureștiului în general.”, a declarat Nicolae.

Ce își doresc, de fapt, de la un primar

Sunt multe lucruri pe care și le doresc locuitorii Capitalei rezolvate. De la infrastructură, trafic, poluare și până la sistemele de încălzire și alte lucruri necesare. Întrebată de jurnaliștii de la Impact.ro Ce așteptari aveți de la viitorul edil?, o altă locuitoare a Bucureștiului, Adriana, de 55 de ani, a răspuns cât se poate de sincer: ”Responsabilitate și onestitate în cheltuirea banilor publici, materializarea promisiunilor din campania electorală și deschidere către nevoile cetățenilor.

Realitatea este cu totul alta, și chiar dacă unii candidați se laudă cu finalizarea unor proiecte, sau cu unele noi, bucureștenii au încetat să mai aibă așteptări prea mari de la liderii politici locali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI