Declaraţiile lui Viktor Orban despre Al Treilea Război Mondial şi Zelenski. Cum ar putea ajunge la graniţele României, de fapt

de: Mariana Olteanu
14 07. 2023

Premierul maghiar Viktor Orban vine cu acuzații grave la adresa președintelui Volodimir Zelenski. Oficialul susține că, din cauza cerințelor cerute de preşedintele ucrainean”, s-ar putea declanșa un al treilea război mondial. Mai mult, liderul e de părere că Occidentul vrea ca războiul din Ucraina să continue.

Viktor Orban, acuzații grave la adresa lui Volodimir Zelenski

Acuzații grave lansate de  Viktor Orban la adresa lui Volodimir Zelenski! Premierul maghiar e de părere că, cerințele cerute de președintele ucrainean nu fac decât să provoace un al treilea război mondial. Nici Occidentul nu a scăpat de criticile liderului maghiar. Acesta susține că:

„Occidentalii vor război. Există o majoritate zdrobitoare a celor care sprijină războiul”, a declarat Viktor Orban.

Te-ar putea interesa și: Viktor Orban, noi detalii despre izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial. Declarația care aruncă în aer toate planurile NATO legate de Ucraina

Premierul maghiar, despre aderarea Ucrainei la NATO

Viktor Orban a vorbit și despre aderarea Ucrainei la NATO. Liderul maghiar a declarat că „sunt de înţeles cerinţele ucrainene, dar, dacă le-am îndeplini, ne-am afla în cel de-al Treilea Război Mondial”.

Premierul e de părere că modul de comunicare al liderilor ucraineni este, adeseori, „agresiv şi plin de pretenţii”, şi a adăugat că, prin livrarea de arme occidentale, Ucraina „nu se apropie de pace”.

Oficialul consideră că o soluție ar fi încetarea focului. În acest sens, Viktor Orban face apel la țările din Occident și le sfătuiește să nu mai furnizeze arme și echipament Ucrainei. Premierul a amintit și de rolul pe care, în opinia lui, ar trebui să-l aibă NATO.

Te-ar putea interesa și: Volodimir Zelenski, anunțul care va stârni furia lui Vladimir Putin. Planul interzis pus la cale între Ucraina și NATO

„Poziția Ungariei rămâne neschimbată și o vom reprezenta. În loc să aducem arme în Ucraina, ar trebui să aducem pacea. Încetarea focului este necesară, iar în loc de război, ar trebui să înceapă cât mai curând posibil negocierile de pace.

Poziția Ungariei este clară, deoarece războiul este în vecinătatea noastră și zeci de mii de unguri sunt în pericol imediat, deoarece există unguri care locuiesc în Transcarpatia. Ungaria insistă ca NATO să nu-și schimbe poziția anterioară. NATO este o alianță de apărare militară, a fost creată pentru a proteja statele membre, nu pentru a desfășura acțiuni militare pe teritoriul altor țări”, a completat Viktor Orban.

Te-ar putea interesa și: Viktor Orban, apel către statele membre NATO. Solicitarea făcută de Ungaria este categorică: ”Poziția noastră este clară”