Al treilea mort de coronavirus este o persoană foarte cunoscută în Piatra Neamț. Ce funcție ocupa

Cui îi e frică de asimptomatici?

Ieri seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț.

Al treilea mort de coronavirus este o persoană foarte cunoscută în Piatra Neamț

A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.”, se arată într-un comunicat emis de Grupul de Comunicare Strategică.

Cam așa suna anunțul dat de autorități în privința celui de-al treilea pacient decedat datorită complicațiilor provocate de COVID-19. Pentru autorități și chiar pentru unii este doar un ”număr” într-o statistică sumbră. Pentru alții, însă, este mult mai mult de-atât, mai ales pentru familia acestuia și pentru cei apropiați, care l-au cunoscut, au lucrat sau colaborat cu el. Încercăm noi, prin acest material, să nu-l lăsăm doar la gradul de statistică sumbră și să vă scriem cine și ce a fost cel care a decedat în Piatra Neamț.

Ce funcție ocupa

Personajul despre care vorbim este Vasile Ouatu, fostul patron al clubului de volei feminin ”Unic Piatra Neamț”, avea 70 de ani și, din păcate, suferea de afecțiuni cronice preexistente, hipertensiune și diabet. Vasile Ouatu era un om de afaceri și fost patron al clubului de volei ”Unic Piatra Neamț”, echipă feminină de volei din Liga 2, cu care a devenit campion al României în 2003. Fostul om de afaceri a fost viceprimar al municipiului Piatra Neamț în perioada 2004-2008. A fost considerat, de mulți din oraș, o figură pitorească, un personaj controversat, în peisajul voleiului românesc. Toată lumea din lumea sportului, a voleiului feminim, știa de „războaiele” sale cu arbitrii de pe teren, fiind de multe ori suspendat pentru ieșirile sale vulcanice, pe marginea terenului. În afară de sport Vasile Ouatu se ocupa și de afaceri, fiind acționarul majoritar al Complexului Comercial UNIC din centrul municipiului Piatra Neamț.

Al treilea mort de coronavirus este o persoană foarte cunoscută în Piatra Neamț. Ce funcție ocupa
Al treilea mort de coronavirus este o persoană foarte cunoscută în Piatra Neamț. Ce funcție ocupa (FOTO: Vasile Ouatu)

Cât despre firul poveștii cu infectarea sa cu COVID-19, cei de la bzi.ro, spun că numărul extrem de mare al persoanelor cu care s-a întâlnit Vasile Ouatu a fost și este îngrijorător pentru ceilalți cetățeni. Conform informațiilor, Ouatu ar fi fost și la un concurs de dans, unde au fost depistate cu coronavirus și alte două persoane. Pe data de 8 martie 2020, bărbatul a organizat la propriul restaurant din centrul Piatra Neamțului mese festive. Fostul om de afaceri deja avea complicații deoarece  suferea de diabet și hipertensiune și, inițial, acesta fusese izolat la domiciliu mai multe zile înainte să se prezinte la două unități medicale unde a fost diagnosticat cu pneumonie.

Din informațiile existente se știe că pe 17 martie, Vasile Ouatu ar fi refuzat internarea, deși avea simptome de pe data de 10 martie. Omul de afaceri și-a continuat nestingherit treburile, intrând în contact cu o mulțime de oameni, implicit cu membrii familiei sale, prezentându-se la spital abia pe 19 martie, starea lui fiind una gravă în acel moment. Pe de altă parte, apropiați ai familiei susțin că Ouatu ar fi plecat acasă de la spital abia în momentul în care i s-ar fi pus diagnosticul pneumonie și a fost trimis la un sanatoriu pentru tratament. Lui Ouatu i s-a întocmit un dosar penal, pe 18 martie, cu suspiciunea de refuzare a testării pentru coronavirus, dar, o zi mai târziu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț a clasat cauza.

„Cauza penală a avut ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Piatra-Neamț referitor la faptul că, în data de 17.03.2020, în jurul orelor 21.00, un bărbat de 70 de ani, din Piatra Neamț, transportat cu un echipaj de ambulanță la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – Secția de Boli Infecțioase, a refuzat prelevarea probelor biologice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus.”, Comunicatul Parchetului.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI