Al cincilea ocean al Pământului a fost descoperit. National Geographic a făcut anunțul inedit
National Geographic a anunțat în această săptămână că al cincelea ocean al Pământului a fost descoperit. Specialiștii au explicat tuturor unde este plasată noua descoperire, așa că toată lumea se va bucura să vadă o nouă minune făcută de natura ce nu încetează să uimească.
A fost decoperit un nou ocean. Ce au anunțat specialiștii
Cei de la National Geographic au folosit numele oceanul Sudic, iar corpul de apă se află în jurul Antarcticii. În principiu, toate aceste zone de apă uriașe sunt conectate, dar până acum erau împărțite în patru regiuni: Pacific, Atlantic, Arctic și Indian. Noul ocean este al doilea cel mai mic ca întindere, depășind oceanul Arctic.
Faptul că specialiștii au adăugat oceanul Sudic pe listă se explică, deoarece regiunea este una ecologică distinctă. Totuși, National Geographic nu a prezentat o propunere pentru ca această zonă să fie adăugată pe hartă. Oceanul a fost pentru prima oară menționat în 2000, iar de atunci mai mulți experți au făcut studii pentru a demonstra existența sa.
„Oceanul de Sud a fost recunoscut de mult timp de oamenii de știință, dar pentru că nu a existat niciodată un acord la nivel internațional, nu l-am recunoscut niciodată oficial. L-am etichetat întotdeauna, dar l-am etichetat ușor diferit față de alte oceane. Această schimbare reprezintă ultimul pas și vrem să o facem datorită separării sale ecologice.”, a declarat Alex Tait, geograful de la National Geographic.
Societatea a început să se ocupe de hărți în 1915, dar până acum a enumerat patru astfel de întinderi de apă. Până acum, corpurile de apă ce înconjoară continentul sudic au fost privite ca fiind o extensie a Pacificului, Indianului și Atlanticului. Totuși, pentru a demonstra cât de specială este noua descoperire, cei de la National Geographic s-au decis să recunoască oficial zona.
De ce este zona specială. Toți au rămas uimiți
Apele din Antarctica sunt unice datorită curenților ce curg de acolo și fac apele mai reci și puțin mai sărate. Acest lucru ajută la stocarea carbonului în ocean, așa că impactul asupra climei este unul mult mai mic. Zona specială a fost îndelung studiată de experți, așa că aceștia au decis să aibă mai mare grijă de minunile făcute de natură și să se ocupe de conservarea mediului cât mai bine.
În acest moment, cei de la National Geographic studiază modul în care mediul de viață creat de om alterează Oceanul Sudic. Zona este casă pentru multe specii minunate, printre care balenele, pinguinii și focile. Viața creată în jurul acestei întinderi de apă este privită cu mult interes de către experții ce își doresc să aibă grijă de natură.