Ajutor pentru șoferi. Cum poți afla rapid dacă este radar sau vreun echipaj de poliție rutieră pe drumul pe care te deplasezi

Șofer prins de radar cu 703 km/h. Ce a urmat este incredibil

Radarul a ajuns spaima șoferilor! Ai acum la dispoziție un mic truc pentru a putea afla dacă în drumul tău apare sau nu un echipaj de la poliția rutieră! Poți afla acest lucru în aproximativ 30 de secunde.

Cum află șoferii dacă în drumul lor apare un echipaș de poliție?

Radarul este învins de aplicațiile de trafic! Șoferii pot afla acum în doar 30 de secunde dacă este vreun echipaj de poliție în drumul lor. „Atenție, radar” este un ajutor pentru românii care încearcă și și reușesc să fenteze radarele Poliției. Numeroși șoferi se laudă că au reușit să facă economii serioase în timpul acesta, în timp ce oamenii legii se plâng de faptul că nu mai sunt atât de eficienți ca înainte, nevoiți fiind să-și mute foarte des locul de vânat conducătorii care profită de caii putere.

„Observăm că echipajul de poliţie abia s-a poziţionat şi deja avem un utilizator care a raportat acum 33 de secunde punctul de radar fix”, a declarat Paul Dorneanu, reprezentant al aplicației trafic. „Acești conducători auto care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi prinși de poliție. De cele mai multe ori, cei care sunt tentați să folosească aceste aplicații sunt cei care încalcă legea sau conduc cu o viteză excesivă”, a susținut Cosmin Andreica, polițist.

Cum să afli rapid dacă este un echipaj de poliție rutieră în drumul tău?
Cum să afli rapid dacă este un echipaj de poliție rutieră în drumul tău?

Dacă ai permis de categoria B, poți conduce încă o categorie de vehicule

Un proiect de lege ce a fost depus în Parlament prevede faptul că permisul de conducere de categoria B va putea fi folosit și în cadrul altei categorii. Este vorba despre motocicletele cu cilinde de maxim 125 de cm3, dacă șoferul în cauză are 24 de ani și permis de categoria B de cel puțin 2 ani.

„După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani şi permisul categoria B obţinut cu cel puţin doi ani în urmă”, scrie rtv.ro, citat de businessmagazin.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI