03 nov. 2022 | 17:18

Ajutor important pentru pensionarii din România. Anunțul oficial, ce se întâmplă și cu pensiile

Social
Ajutor important pentru pensionarii din România. Anunțul oficial, ce se întâmplă și cu pensiile
Premierul explică ce se întâmplă și cu pensiile

Odată cu intrarea în perioada de iarnă, o parte din pensionari vor avea mari probleme. Deși nu era dată ca și garantare, era așteptată o decizie din partea actualei guvernări pe această temă. În cursul zilei de astăzi, premierul Nicolae Ciucă a anunțat un ajutor important pentru pensionarii din România. Pe de altă parte, premierul a data garanții, referitor la pensii, spunând că „ne-am angajat să majorăm pensiile.”

Nicolae Ciucă anunță un ajutor important pentru pensionarii din România

Prețurile mari, criza energetică și pensiile extrem de mici, facă ca pensionarii din România să sufere cel mai mult. În ultimii doi ani, cel puțin, autoritățile au încercat să compenseze aceste probleme prin acordarea de ajutoare sociale pentru pensionarii din România aflați în situații precare. Un demers important, care se va finaliza în decembrie a.c., sunt voucherele de alimente, în valoare de 250 de lei.

Iarna ne bate la ușă, și cum prețurile în această perioadă au tendința de a crește, premierul anunță un ajutor important pentru pensionarii din România. În cursul zilei de astăzi Nicolae Ciucă a dat garanții că pensionarii vor primi în continuare vouchere și că „Pensionarii din România vor fi ajutați, așa cum au fost ajutați de când am preluat guvernare, cu tot ceea ce putem, pentru că au nevoie de ajutor și trebuie să îi ajutăm. Nu putem să discutăm despre sume.”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Premierul explică ce se întâmplă și cu pensiile

Un alt aspect, la fel de delicat, este majorarea pensiilor. De alftfel, un subiect extrem de dezbătut în actuala coaliție, această majorare va fi obligatorie, mai ales după asumarea reformei în PNRR.

Tot astăzi, Nicolae Ciucă a reamintit acest aspect, spunând că „Este posibil ca pensionarii din România să primească. Ne-am angajat să majorăm pensiile.” De asemenea, a mai spus premierul, în funcție de banii de la buget, guvernul va acorda și acele vouchere. Astfel, acele categorii care au nevoie să fie sprijinite să treacă prin iarnă.

Deși nu a dat nicio cifră, referitoare la ajutoarele sociale, sau la majorarea pensiilor, Nicolae Ciucă este optimist că toate aceste lucruri vor putea fi realizate. Dar trebuie să ținem cont de diminuarea bugetului și de incapacitatea statului de a colecta rapid banii la buget. Având asta în vedere, va fi totuși o problemă finanțarea ajutoarelor sociale, cel puțin.

În ceea ce privește renegocierea procentului de 9,4% asumat în PNRR, premierul a răspuns: „Am spus clar că la acest moment, la nivelul comisiei tehnice, acest indicator de 9,4 va fi înlocuit cu indicatori care țin de disciplina financiară”.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Ce a decis să facă Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță. Face un nou testament și pune toți banii pe numele actualei soții! „Nu mai vezi nici 1 leu!” Ce pamflet a putut să scrie Medana: „A stat capră…”
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Mâncarea potrivită pentru fiecare semn zodiacal. „Teoria lui octombrie” funcționează
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
S-a schimbat Codul Rutier. Se suspendă permisul mai ușor. Reguli noi pentru șoferi din 1 octombrie
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
SENIORII, OBLIGAȚI! ADEVERINȚELE de PENSIE, aduse URGENT
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Asia Express sezonul 7, 16 octombrie 2024. Ce echipă a părăsit Drumul Zeilor. Prin ce probe au trecut la cursa pentru ultima șansă
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro