18 sept. 2021 | 20:14

Ajutor de căldură 2022. Când se dau banii de la stat pentru oamenii nevoiași

Știri generale
Ajutor de căldură 2022. Când se dau banii de la stat pentru oamenii nevoiași
bani de la stat pentru ajutor de căldură 2022

În timpul sezonului rece, persoanele fizice care au venituri mici, adică cele care au nevoie de acoperirea parțială sau totală a cheltuielilor legate de asigurarea căldurii, pot cere ajutor din partea statului. Iată când se dau de la stat pentru oamenii nevoiași, banii pentru ajutor de căldură.

Când se dau de la stat banii pentru ajutor de căldură 2022, pentru cei nevoiași

Conform reglementării Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, se acordă ajutor pentru încălzirea locuinței pe perioada sezonului rece. Este considerat sezon rece, perioada de cinci luni, cuprinsă între 1 noiembrie 2021 şi 31 martie 2022.

Astfel, persoanele care înregistrează venituri reduse, pot să primească de la stat o sumă de bani care să acopere o parte din costurile pentru încălzire.

„Pentru sprijinirea populaţiei în perioada sezonului rece, autoritățile administrației publice locale pot stabili, prin hotărâre a consiliului local, măsuri de protecţie socială din bugetele locale, după cum urmează:

a) subvenţii lunare pentru acoperirea diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei;

b) ajutoare lunare pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, în completarea celor acordate de la bugetul de stat;

c) atât subvenţii lunare prevăzute la lit. a), cât şi ajutoare lunare prevăzute la lit. b)”, scrie în actul normativ, potrivit ziarulunirea.ro

Ajutor pentru căldură 2022

Persoanelor aflate în imposibilitatea de a plăti facturilor pentru încălzirea locuinței, le sunt acordate sume cu scopul de a le ajuta. Acest ajutor poate fi solicitate doar de persoanele singure care nu depășesc venitul mediu lunar de 2,164 ISR. O altă categorie de persoane care pot solicita aceste sume sunt persoanele care nu depășesc venitul mediu lunar pe membru de familie de 1,572 ISR. ISR reprezintă Indicatorul social de referință și este reprezentat de unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează beneficiile sociale suportate din bugetul de stat şi include şi indemnizaţia de şomaj, venitul minim garantat sau alocația copiilor.

Conform actului normativ, fondurile care sunt necesare pentru a plăti ajutorul de căldură 2022 sunt asigurate de stat prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

”Fondurile necesare pentru plata ajutorului pentru încălzirea locuinţei, prevăzut la art. 8 (…) şi art. 9 (…), se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale”, după cum se arată în textul de lege.

Bani de la stat pentru oamenii nevoiași

Cheltuielile privind plata facturilor termice pe consumatori individuali, trebuie repartizate de către asociațiile de proprietari. Acestea trebuie să țină cont de ajutorul de stat de care beneficiază anumiți locatari.

„Lunar, în termen de 10 zile de la primirea facturii, asociaţiile de proprietari/locatari au obligaţia de a defalca cheltuielile privind energia termică pe consumatori individuali, tinând cont de ajutorul pentru încălzirea locuinţei stabilit în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă.”

Ajutor de căldură 2022 – bani de la stat

Ajutorul de căldură 2022, pentru persoanele care nu au venituri mari poate fi solicitat de la stat pe data de pe 15 octombrie .

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro