Un An Nou fericit! – Ce este special și ce reprezintă, de fapt, animația de la Google

Un An Nou fericit! – Ce este special și ce reprezintă, de fapt, animația de la Google

Google ne urează Un An Nou fericit printr-un doodle simpatic. Motorul de căutare și-a schimbat logoul de pe prima pagină pentru a sărbători prima zi din 2019 și tot odată trecerea în noul an.

Când vine vorba de celebrat intrarea în noul an, se pare că fiecare țară are o tradiție dubioasă. Unii aruncă pâinea în pereți, iar alții ard sperietori pentru a avea noroc. Aici vă prezentăm cele mai ciudate tradiții de Anul Nou din lume

Intrarea în noul an este sărbătorită anual de Google printr-un Doodle special. Dacă anul trecut Un An Nou fericit era sărbătorit cu o animație care prezenta niște pinguini ținând artificii în „mâini” și sărbătorind Anul Nou, anul acesta Google a optat iar pentru o animație, cu doua personaje care seamana cu niște elefanți de culoare mov care sar de bucurie și scot pe trompă confetii care ne arată că am pășit în 2019.

Trebuie să recunoaștem că cei de la Google au doodle-uri din ce în ce mai pline de imaginație și mai bine realizate, așa că 2019 va arăta sigur bine, măcar din acest punct de vedere.

Un mic istoric despre ce reprezintă trecerea dintre ani

În epoca actuală, noul an este întâmpinat în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie. Mai este cunoscută și drept noaptea de Revelion. Cuvântul vine din franceză, unde „Réveillon” înseamnă „trezire”. Aici e însă cu sensul de ospăț la miezul nopții, poate și cu petarde și artificii.

Stabilirea religioasă a datei de 1 ianuarie ca început de an a avut loc pentru prima dată în 1691, de către Papa Inocențiu al XII-lea. Înainte de această dată, Crăciunul juca rolul de an nou.

Noi profităm de această ocazie și, odată cu Anul Nou 2019, vă urăm Un An Nou fericit! 2019, plin cu gadgeturi care să nu vă dea bătăi de cap și vă mulțumim tuturor celor care ne-ați urmărit, comentat, criticat și apreciat în 2018. Un an nou plin de împliniri, din partea echipei Playtech!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI