Ai vise erotice des? Ce înseamnă dacă fostul iubit apare și el în ele. Pfff!

Ai vise erotice des? Ce înseamnă dacă fostul iubit apare și el în ele. Pfff!
Ai vise erotice des? Ce înseamnă dacă fostul iubit apare și el în ele. Pfff!

Cu siguranță că visele erotice amplifică dorințele și plăcerile intime. Dar știai că dacă, spre exemplu, visezi că faci dragoste cu un necunoscut, ai anumite nevoi și dorințe, nu obligatoriu cu tentă sexuală, pe care încă nu ești pregătit/ă să le expui în realitate. Dar de ce avem astfel de vise și ce semnifică acestea.

Ai vise erotice des?

Experții în acest domeniu spun că imaginile și acțiunea din timpul somnului oferă indicii despre nevoile pe care le avem, cele pe care le respingem, pentru a lăsa loc altora mai stringente. Spre exemplu, dacă te visezi în locuri necunoscute și făcând ceva ce nu ai mai făcut s-ar putea, ca la nivel subconștient, să vrei mai multe de la viață.

Ce înseamnă dacă faci dragoste cu necunoscuţi

Visele erotice în care apare și un personaj misterios, cu care te vezi făcând dragoste cu patos, nu sunt traduse prin nevoia de amor. Acestea pot indica însă anumite nevoi și dorințe, cărora nu ești pregătită să le dai importanță. Ori ești prea stresată, ori ai vrea să rezolvi ceva și nu știi cum poți să dispui de resursele necesare. Un astfel de vis poate însemna deci că ești neîmplinit/ă.

Ce înseamnă dacă iubeşti o altă femeie

Deși ești sigur de orientarea ta sexuală, în unele nopți poți să visezi că faci amor pasional cu o persoană de același sex. Culmea e că în viața reală cunoști bine persoana în cauză, însă nu te vedeai cu ea în această ipostază. Ce poate însemna un astfel de vis?

Oamenii de specialitate au studiat acest fenomen și spun că nu se referă la tendințe homosexuale. Din contră, nici măcar nu are legătură cu amorul în acest caz, ci cu faptul că nu ești stăpân/ă pe situație când interacționezi cu bărbații/femeile. Ești nesigur/ă și ai vrea să-ți poți controla reacțiile.

Ce înseamnă când fostul/fosta iubit/ă revine în vis?

Evident, primul gând care îți poate terec prin minte este că, undeva, în subconștientul tău, îți dorești reluarea relației cu fostul partener. Dar aceste vise nu au această semnificație, explicându-se prin faptul că, în timpul somnului, creierul tău ”își amintește de imagini familiare din trecut”, fără a avea însă vreo legătură cu sentimentele tale.

Citește și: Cum îți vor fi manipulate visele. Descoperire de ultimă oră a cercetătorilor

Ce înseamnă dacă avem coșmaruri

„Coşmarurile conţin evenimente ameninţătoare, forţându-ne să confruntăm aceste experienţe simulate, astfel că atunci când întâlnim în viaţa reală situaţii ameninţătoare să fim mai pregătiţi să supravieţuim”, a explicat cercetătorul Revonsuo. „Visele neplăcute şi coşmarurile sunt bune pentru că ne forţează să fim pregătiţi pentru evenimente similare ce au loc în viaţa reală. Fără coşmaruri, este posibil ca oamenii să nu fi existat astăzi pe Terra”, a mai susținut cercetătorul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI