Ai visat că plângi? Ce înseamnă, de fapt: nu e ceea ce credeam până acum

de: Alexandra Chivu
04 10. 2020

Omul își doarme aproximativ un sfert din viață. Chiar dacă pare exagerat, o persoană normală, cu un stil de viață sănătos, doarme cam 25 de ani din întreaga sa existență. Iar dacă odihnei i se adaugă și visele, e sănătate curată. Iar cum somnul are o semnificație, așa au și visele.

Însemnătatea visului în cate te vezi plângând: înseamnă, de fapt, fericire și vești bune. Simbolurile, în schimb, sunt baza

„Visul reprezintă o stare de conștiență paralelă”, este una dintre cele mai interesante concluzii la care au ajuns un grup de specialiști în onirologie de la Universitatea Harvard. Cât despre însemnătatea lor, există o teorie conform căreia oamenii visează opusul a ceea ce li se va întâmpla în viitorul apropiat. Pe de altă parte, acest lucru depinde de simbolurile care apar în acel vis și de capacitatea spirituală a fiecăruia dintre noi de a intercepta astfel de semne.

În cazul plânsului, teorie este respectată, căci dacă te visezi într-o astfel de ipostază, vei primi o veste bună, neașteptată, sau vei avea parte de schimbări în viața ta care se vor dovedi a fi benefice pentru tine și cei apropiați. Pe scurt, plânsul în vis înseamnă fericire.

Cât despre situația privită în oglindă, nu este neapărat valabilă. Dacă visezi că ești fericit, nu înseamnă că vei plânge în viața reală. Depinde de noi cum alegem să întrebuințăm semnalele venite din subconștient.

Somnul cu vise e cel mai bun

Cercetătorii au tot felul de teorii despre somn. Unii spun că este o parte a instinctului nostru de supraviețuire moștenit de milenii. Omul primitiv dormea de cum se lăsa întunericul, pentru ca animalele care treceau pe lângă ele să creadă că este mort și să-l cruțe. Alți oameni de știință spun că somnul este modul prin care omul se regenerează, nu numai la nivel celular, ci și la nivel de țesuturi musculare. De asemenea, somnul este momentul în care corpul nostru folosește doar 10% din energie. Deci, practic, e ca un motor la relanti.

Cât despre vise, fie că dormim buștean sau iepurește, tot le avem. Dar când globii oculari se mișcă pe sub ploape? Bioenergeticienii susțin că acelea sunt minutele în care corpul astral se separă de cel fizic.  Atunci, cel fizic rămâne în pat, în timp ce corpul astral se înalță spre planuri astrale superioare. Tocmai de aceea, explică bioenergeticienii, suntem buimaci atunci când ne trezim, pentru o scurtă perioadă de timp. Ne revenim complet tocmai când corpul astral se reunește cu cel fizic și realizăm că suntem în dormitor, că trebuie să plecăm la muncă, dar mai ales că avem nevoie disperată de o cafea.