07 dec. 2023 | 17:39

Ai și tu această bancnotă în casă? Cât au ajuns să valoreze 500.000 lei vechi

Diverse
Ai și tu această bancnotă în casă? Cât au ajuns să valoreze 500.000 lei vechi
Ce valoare are astăzi bancnota de 500.000 lei vechi. Cu cât o pot vinde românii pe platformele de comerț online.

Dacă ești în căutarea unei modalități de a câștiga câțiva bani în plus înainte de Crăciun, ai ajuns la locul potrivit. Vezi mai jos cât au ajuns să valoreze 500.000 lei vechi. Mai mulți români au încercat să le vândă, prețurile suferind fluctuații. Care este cea mai mare sumă cerută de vânzători.

Ce se întâmplă în industria vânzării de bancnote

În ultimii ani, industria vânzării de bancnote și monede vechi s-a extins considerabil. Specialiștii spun că este singurul domeniu care nu a fost afectat de crizele economice de-a lungul timpului, având în vedere că cei care colecționează bani sunt mereu interesați de acțiunile de vânzare sau licitație a acestora.

O simplă analiză a OLX sau a grupurilor de tipul „Numismatică România: Bancnote, Monede, Decorații, Medalii, Plachete” ne ajută să ne facem o idee despre ce sume sunt dispuși românii să scoată din buzunare, în mod deosebit cei pasionați de numismatică, pentru a adăuga un plus colecției lor.

Citește și: Bancnotele româneşti care se cumpără cu mii de lei, în 2023. E posibil să le mai ai şi tu prin casă

Ce valoare are astăzi bancnota de 500.000 lei

Ai acasă bancnote sau monede vechi? Le poți folosi în favoarea ta, pentru a câștiga bani în plus. Dacă știi că ai o casă veche, la țară, ar fi bine să cauți în sertarele dulapurilor toți banii pe care nu-i mai folosești fiindcă nu mai sunt eligibili pentru plata serviciilor de care ai nevoie.

Un astfel de exemplu ar fi bancnota de 500.000 de lei, emisă în perioada anilor 2.000. Costurile pentru o astfel de bancnotă variază. Ele pornesc de la suma de 500 de lei, dar, în funcție de starea în care se prezintă, pot să urce până la suma de 3.000 de lei românești.

Citește și: Moneda din România care se vinde cu 40.000 de euro. Mulţi colecţionari o vânează, vezi dacă o ai şi tu!

Ce să faci dacă ai și tu acasă astfel de bancnote

Dacă ai și tu această bancnotă în casă și vrei să câștigi câțiva bănuți în plus înainte de sărbătorile de iarnă, o poți vinde online. Trebuie mai întâi să cauți platforme specializate în colecționarea și/sau vânzarea de bancnote vechi, site-uri de licitații sau de comerț online, cum ar fi OLX.

Ai grijă să descrii în detaliu caracteristicile și starea bancnotelor pe care le expui la vânzare, inclusiv anul emiterii lor pe piața financiară, țara de proveniență, valoarea nominală și alte informații relevante.

Stabilește un preț de vânzare pe care îl consideri corect, raportat la starea banilor. Poți să apelezi la analiza unui specialist în domeniu, care poate să îți spună exact în ce stare se află bancnota ta și care ar fi un preț corect pentru situația actuală a pieței.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Schimbare pentru toți românii. Ce se întâmplă cu codul numeric persona
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
UNGARIA ASCUNDE un secret extrem de bine păstrat. Până acum, NIMENI nu a știut aceste lucruri
Capital.ro
Mâncarea viitorului care crește sălbatic în România: Algele Ulva | Cercetători din mai multe țări au venit să le studieze
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro