Ai pus mereu greșit maioneza până acum în salata de vinete?! Greșeala pe care o fac multe gospodine

de: Sabina Anastasia
11 06. 2023

Și tu ai pus mereu greșit maioneza până acum în salata de vinete?! Există un detaliu de natură „tehnică” de care trebuie neapărat să ții cont, dacă vrei ca preparatul să aibă un gust delicios. Altfel, rezultatul va fi unul greu pentru stomac și nici aroma sa nu va mai fi aceeași. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi când faci salată de vinete, de fapt.

Ai pus mereu greșit maioneza până acum în salata de vinete

Salata de vinete este unul dintre preparatele iubite de români. Multe gospodine preferă să depoziteze leguma tocată în borcane sterilizate, în cămări sau în beciuri, pentru a le fi mai ușor să pregătească acest preparat. Trebuie doar să scoată vinetele din borcane și să adauge maionează deasupra. Opțional, poate fi adăugată și ceapă sau condimente.

Multe gospodine fac, însă, o greșeală care le costă mult. Nu financiar vorbind, ci în ceea ce privește aroma finală a felului de mâncare. Majoritatea româncelor adaugă mult prea multă maioneză în salata de vinete, fără să țină cont de un detaliu esențial. Știai că, dacă pui prea multă maioneză în vinete, preparatul își pierde aroma naturală?

Maioneza acoperă gustul autentic al vinetelor și, în cele din urmă, salata nu mai iese gustoasă. Există o regulă simplă de care trebuie să ții cont pentru a evita să adaugi maioneză în mod excesiv în legume: la fiecare 2-3 vinete (de mărime medie, coapte) se adaugă 2-3 linguri de maioneză. Practic, 1 lingură de maioneză la 1 vânătă de mărime medie.

Pentru a evita ca salata de vinete să iasă prea grasă, este bine să prepari maioneză de casă în loc să o cumperi din comerț. În rândurile de mai jos, Playtech îți explică, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a prepara maioneză în bucătăria ta.

Cum poți să prepari rapid maioneză în propria ta bucătărie

Ingrediente:

  • 1 ou întreg;
  • 1 linguriță de muștar clasic;
  • sucul de la 1/2 lămâie;
  • 1 vârf de linguriță de sare;
  • 300 ml ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare:

  1. Se pune oul într-un blender vertical cu recipient înalt și diametru mic.
  2. Se adaugă muștarul, sucul de lămâie și sarea.
  3. Se introduce accesoriul blenderului în recipient, până la bază.
  4. Se pornește blenderul și se ridică accesoriul treptat până la suprafața ingredientelor.
  5. Se adaugă uleiul.
  6. Se pornește din nou blenderul și se lasă să acționeze până când maioneza capătă consistență cremoasă.

Maioneza se poate asezona cu diverse condimente, în funcție de preferințele pe care le ai.