Ai pete galbene pe dinți? Ce greșeală majoră spun specialiștii că faci, de fapt

de: Iulia Statie
19 05. 2021

Petele galbene de pe dinți pot să îți schimbe dispoziția bună într-o clipă. Aspectul danturii este foarte important pentru majoritatea oamenilor, așa că dacă ai observat anumite imperfecțiuni ce te deranjează este posibil să faci greșeli majore, anunță specialiștii.

Problemele de sănătate cauzate de petele galbene de pe dinți. Ce trebuie să eviți, de fapt

Specialiștii avertizează că dinții trebuie îngrijiți foarte bine pentru a nu exista probleme dentare sau gingivale. Petele galbene sunt extrem de inconfortabile, așa că trebuie să îți pui câteva semne de întrebare dacă observi că acestea apar din senin. Totuși, ce greșeli majore poți să faci și ce probleme poți să ai dacă nu ceri sfatul medicilor?

Demineralizarea apare în momentul în care aciditatea de la nivelul cavității bucale este modificat, adică atunci când consumi multe citrice sau bei sucuri acidulate. Smalțul dentar poate să fie grav afectat, iar de aici apar diferite bacterii și carii ce afectează modul în care dantura ta arată.

Fluoroza este și ea o problemă foarte des întâlnită, mai ales dacă organismul tău asimilează o cantitate mare de fluor. Chiar dacă până acum ți s-a zis să alegi produse de igienă cu fluor, află că această substanță poate să aibă efecte devastatoare atunci când este folosită în acces.

De asemenea, dacă ești fanul alimentelor colorate poți să rămâi cu anumite pete pe dinți. Trebuie să oferi mai multă atenție igienei orale dacă preferi vinul roșu sau fructele de pădure. Nici fumatul nu este recomandat de specialiși. Cei ce fumează peste jumătate de pachet de țigări pe zi pot să se confrunte cu petele dentare cauzate de substanțe precum nicotina sau gudronul.

Cum te ferești de petele galbene. Sfatul specialiștilor

Pentru a evita petele de pe dinți trebuie să îți schimbi periuța la trei luni și să folosești ață dentară pentru a înlătura resturile de mâncare. Dantura trebuie spălată de două ori pe zi timp de două minute cu o periuță moale pentru a avea dinți mai sănătoși. În caz că respecți acești pași și tot ai o respirație urât mirositoare, încearcă să îndepărtezi orice fel de bacterii și de pe limbă și folosește apă de gură. Cere sfatul medicului dacă această problemă persistă.

În cazul în care îți sângerează gingiile s-ar putea să nu ai o tehnică bună de curățare sau să folosești o periuță mult prea dură. Încearcă să găsești un produs moale pentru a nu inflama aceste locuri și programează-te la dentist imediat dacă observi că problema nu poate să fie rezolvată nici măcar cu o periuță electrică.