Ai mâncat cireșe cu viermi? Ce se va întâmpla în corpul tău

de: Năstase Mirabela
25 05. 2022

Ai mâncat vreodată cireșe cu viermi? Un nutriționist a explicat ce se întâmplă în organism dacă ai făcut asta. Cireșele sunt vedetele acestui sezon, astfel că sunt la mare căutare. Este important însă ca cei care doresc să le cumpere să fie atenți de unde o fac și cum arată aceste fructe atunci când sunt cumpărate.

Ce se va întâmpla în corpul tău dacă ai mâncat cireșe cu viermi

Cireșele sunt fructele de sezon atât de iubite de cei mari și de cei mici. Cu siguranță, și ție ți s-a întâmplat să găsești câte un viermișor atunci când ai desfăcut o cireașă.

Și de asemenea, foarte probabil este ca să fi mâncat cireșe cu viermi fără să îți dai seama. Un nutriționist a explicat ce se întâmplă dacă ai mâncat cireșe cu viermi.

El este de părere că acești viermi nu au ce rău să cauzeze, ci o mai mare atenție ar trebui acordată însă cantităților mari de substanțe chimice cu care aceste fructe sunt „ajutate” să arate mai bine.

Un medic român spune despre viermii din cireșe că „n-au ce rău să ne facă. Sunt mai naturali și mai ecologici decât multe, dar singurul inconvenient este că sunt scârboși când îi vezi.

Noroc că mâncăm cireșele fără să-i vedem. Nimeni nu se îmbolnăvește fiindcă a înghițit câteva cireșe cu viermi, în schimb mulți se pot îmbolnăvi mâncând cireșe impecabile ca aspect și chiar gust, dar pline de mizerii chimice”, a afirmat medicul, potrivit ampress.ro.

Niște cireșe bune de consum sunt cele de un roșu strălucitor, dar și cele purpurii. De asemenea, cu cât nuanța de roșu este una mai închisă, cu atât cireșele vor avea gustul mai dulce. Iar dacă cireșele sunt prea coapte, este posibil ca în ele să fie deja viermi. De precizat este și că culorile şi nuanţele pe care le pot avea cireşele sunt de la galben şi roz la roşu, roşu de Burgundia sau chiar negru.

Beneficiile cireșelor

Cireșele sunt foarte gustoase, dar și foarte benefice pentru organism. Ele conțin foarte mulți antioxidanți, care pot ajuta la scăderea inflamației din corp și pot calma durerile musculare. Nu degeaba sportivii și atleții consumă, de regulă, suc de cireșe înainte de competiții și de antrenamente.

Cireșele te pot ajuta să și dormi mai bine prin conținutul de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. Melatonina scade și temperatura corpului și induce acea stare de somnolență.