Specialiștii în nutriție au făcut lumină asupra modului în care ar trebui depozitate bananele pentru a se menține proaspete o perioadă lungă de timp. Momentul potrivit pentru a le consuma nu este cel în care sunt foarte coapte, susțin aceștia. Iată cum trebuie să procedezi, de fapt!
De la momentul recoltării până când devin moi și maro, bananele trec printr-un spectru de zece culori. Sunt singurele fructe care dezvoltă culori, texturi și arome mai bune pe măsură ce se coc, procesul având loc foarte rapid, spun specialiștii în domeniul nutriției.
Semințele din fructe eliberează un hormon de coacere, un amestec de etilenă și dioxid de carbon, care fac ca bananele să poată fi potrivite pentru consum într-un interval mic de timp. Cel mai potrivit moment pentru a fi mâncate este când au culoarea galbenă și sunt puțin verzi la capete.
Pentru a se menține bananele proaspete o perioadă mai lungă de timp, trebuie să fie depozitate în mod corect. Specialiștii în domeniul nutriției au explicat că aceste fructe trebuie ținute departe de sursele directe de căldură, dar și de lumină, împotrivă credinței tradiționale.
„Bananele ar trebui depozitate la o temperatură de aproximativ 12 grade Celsius, deoarece se coc rapid dacă este prea cald. O cameră întunecată, fără lumină solară directă, este ideală în acest sens”, a explicat un specialist în nutriție, potrivit The Mirror.
Fructele menționate au un termen de valabilitate scurt, la fel ca alte produse, pentru că odată culese, trec prin schimbări biochimice ce condiționează comercializarea lor în magazine sau supermarketuri de timp.
Cea mai bună modalitate de a păstra bananele proaspete este să fie depozitate într-un spațiu uscat și totodată răcoros, departe de sursele de lumină directe. Trebuie precizat că bananele nu ar trebui puse lângă alte fructe, fiindcă se vor coace mai repede decât de obicei, din cauza etilenei pe care o eliberează.
Te-ar putea interesa și: Ce s-a întâmplat cu o femeie după ce a mâncat doar banane timp de 12 zile. Transformările uluitoare prin care a trecut
Există și alte modalități de a încetini procesul de coacere în cazul bananelor. Poți să le lași la frigider timp de câteva zile. Deși cojile vor deveni maronii, fructele propriu-zise vor fi bune pentru consum. Odată coapte, bananele se păstrează două zile în formă potrivită, după care încep să se descompună.