16 nov. 2023 | 09:20

Afacerile care l-au îmbogățit pe Cristi Borcea după ce a rămas de două ori falit: “Nu era fiscalitate, nu declarai, era totul pe bani cash”

Monden
Afacerile care l-au îmbogățit pe Cristi Borcea după ce a rămas de două ori falit: “Nu era fiscalitate, nu declarai, era totul pe bani cash”
Afacerile care l-au îmbogățit pe Cristi Borcea după ce a rămas de două ori falit

Astăzi, este unul dintre cei mai cunoscuți și prosperi oameni de afaceri de la noi din țară, însă până să se bucure de succesul din prezent, a trecut prin momente dificile, fiind nevoit să o ia de la zero. Acestea sunt afacerile care l-au îmbogățit pe Cristi Borcea, după ce a rămas falit de două ori. Fostul acționar de la Dinamo, mai sincer ca niciodată.

O viață ca un scenariu de film

Om de afaceri, cuceritor celebru, Cristi Borcea este unul dintre cei mai interesanți bărbați celebri de la noi din țară. Are o poveste de viață desprinsă parcă dintr-un scenariu de film: căsătorii, amantlâcuri, divorțuri cu scandal, acuzații de infidelitate, afaceri reușite, eșuate, o condamnare la închisoare.

În ultimii ani, și-a găsit însă liniștea alături de o femeie care îl împlinește, îl completează și îi aduce zi de zi fericire în suflet, superba Valentina Pelinel.

Afacerile care l-au îmbogățit pe Cristi Borcea

Invitat la  podcastul „Tare de tot” găzduit de Viorel Grigoroiu, fostul acționar de la Dinamo a vorbit deschis despre trecutul său, dezvăluind care au fost, de fapt, afacerile care l-au îmbogățit după ce a rămas falit de două ori, în urma unor investiții nereușite. Salvarea sa, de fiecare dată, a fost vânzarea de butelii.

„Sunt și afaceri care nu merg dacă nu le controlezi și le cunoști. Am rămas și de două ori fără bani și după tot la butelii am ajuns. O dată la Caritas, în 92 -93, am băgat toți banii, multe sute de mii de dolari, că nu erau euro, și am rămas fără bani. Și am luat-o din nou, am vândut BMW-ul și am luat-o din nou cu buteliile. Atunci mergeau, vedeai lumea la coadă, stăteau câte două zile, trei zile. Să depună, nu să ia banii.

Am încercat eu să aduc țigări BT cu timbre, legal, și eu nu știam, nu eram în afacerea asta și am pierdut vreo 500 de mii de dolari pentru că se aduceau multe prin contrabandă pe vremea aia și legal nu aveai cui să-i vinzi. Eu luam cu 270 și el era 100. Și atunci în mare parte m-am curățat, dar tot buteliile m-au scos. Am vândut celei mai mari firme din lume, HPB, de butelii, și în doi ani au dat faliment. Dacă nu cunoști și nu ești aici și nu știi despre ce e vorba… Experiența, anii te fac să gândești altfel”, a povestit Cristi Borcea, la podcastul „Tare de tot”.

Te-ar putea ineteresa și: Patrick Borcea a apărut miercuri seară într-o ipostază rară. Pentru cine a donat fiul lui Cristi Borcea

Ce etnie ar avea Cristi Borcea

„Dacă mă prindeau, îmi dădeau direct subminarea economiei naționale, pe viață”

Buteliile i-au adus câștiguri uriașe, însă nu a fost singura afacere de succes pe care a avut-o. Cristi Borcea aducea tiruri pline cu blugi, din Turcia, pe care îi vindea apoi la noi în țară. Fostul acțional de la Dinamo a precizat că, la începutul anilor 90 erau multe oportunități de îmbogățire, „când nu era fiscalitate, nu declarai, era totul pe bani cash.”

A avut chiar și o agenție de turism. În acea perioadă a avut mai mulți colaboratori care ar fi falsificat vize pentru Italia și Spania. „Eu aveam mașinile, autocarele, ei își făceau vizele și eu aveam autocarele care îi duceau acolo. Le luam 300 de mărci”.

„Dacă mă puneai acum, ce făceam eu de făceam și 100 de mii pe zi de mă duceam prin Valea Iargovei să vând butelii, era inconștiența tinereții, n-ai cum să mai faci. Atunci dacă mă prindea îmi dădea direct subminarea economiei naționale, pe viață, nu exista condamnare să te prindă cu atâția bani. Vorbesc și în 90, 91, până s-au liniștit treburile. Am avut bani, am început și cu Turcia, cum erau cu blugii, aduceam câte un TIR de blugi, băgam în consignații, era de cinci ori prețul. Au fost multe oportunități când nu era fiscalitate, nu declarai, era totul pe bani cash.

Am avut și agenție de turism. Se făceau vize false de Italia, Spania, aveam pe unii care le făceau și după le dădeam acolo. Eu aveam mașinile, autocarele, ei își făceau vizele și eu aveam autocarele care îi duceau acolo. Le luam 300 de mărci. Aveam 23 de ani”, a mai povestit Borcea.

Te-ar putea ineteresa și: Cristi Borcea, îndrăgostit de Monica Gabor? Momentul în care a vrut să o cucerească pe fosta soţie a lui Irinel Columbeanu

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase SMS-uri, felicitări și urări pentru cei dragi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
⁠Tradiții și superstiții în Noaptea de Înviere. De ce nu este bine să atingem sarea
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro