17 aug. 2022 | 18:34

Afacerea de proporții de la o fermă din Turcia. Prețul pentru un litru este de 10 milioane de dolari

Diverse
Afacerea de proporții de la o fermă din Turcia. Prețul pentru un litru este de 10 milioane de dolari
Te incumeti sa deschizi o asemenea afacere?

O fermă din Turcia a dat lovitura cu afacerea sa inedită. Ce-i drept, puțină lume s-ar încumeta să aibă așa ceva acasă, darămite să mai pună mâna pe ele! Micile nevertebrate valorează milioane de dolari, de aici și interesul mare. Ideea acestor localnici a ajuns în presa internațională, viralizându-se rapid. Ce cresc acești oameni.

Afacerea care face înconjurul lumii. Profit de milioane de dolari

În Turcia, niște fermieri s-au apucat să crească aproximativ 20.000 de scorpioni din specia Androctonus Turkiyensis. Motivul este veninul lor extrem de scump. Ca să-ți faci o idee, un litru costă 10 milioane de dolari! De ce valorează atât de mult? Afacerea este un real succes.

Lichidul periculos este folosit în industriile farmaceutică şi cosmetică. Angajații fermei iau cu pensete şi cleşti scorpionii din cutiile în care sunt ţinuţi, apoi scurg o picătură minusculă de venin din acul caudal al arahnidelor înr-un recipient special. Substanța este îngheţată şi transformată în pudră cu scopul de a fi vândută în Europa.

Fermă cu scorpioni în Turcia

Un singur scorpion produce aproape două miligrame de venin, iar ferma obţine zilnic în jur de două grame de venin, spune proprietarul Metin Orenler. Muncitorii laboratorului folosesc o pensetă și un clește pentru a scoate scorpionii din cutii și stoarce cu răbdare o picătură mică.

„Avem în prezent peste 20.000 de scorpioni. Amândoi creștem scorpionii. Congelăm veninul pe care îl obținem, apoi îl transformăm în pulbere și îl vindem în Europa”, a explicat proprietarul fermei.

Dacă te gândești că nevertebratele sunt chinuite în procesul de mulgere a veninului, oamenii de știință susțin că scorpionii nu sunt capabili să simtă durerea

„Un scorpion are două miligrame de venin și obținem aproximativ un gram de venin de la 300-400 de scorpioni”, a precizat afaceristul turc.

Cât valorează un litru de venin

Deși este o cantitate mică, se adună rapid. Un litru de venin de scorpion valorează 10 milioane de dolari. După ce devine o pudră, este exportat în Franța, Marea Britanie, Germania și Elveția, cu scopul de a fi utilizat în produse cosmetice, analgezice și antibiotice. Pe scurt, picătură cu picătură se transformă în aur lichid. Ferma se află în provincia Sanliurfa (sud-estul Turciei) și a fost deschisă în 2020. În prezent, are aproximativ 20.000 de scorpioni din specia Androctonus Turkiyensis, scrie Reuters.

„Noi înmulţim scorpionii şi le extragem veninul. Otrava obţinută este apoi îngheţată, după care o transformăm în pudră şi o vindem în Europa”, a declarat Orenler.

Toxina ajunge în Franţa, Marea Britanie, Germania şi Elveţia, țări dezvoltate unde se produc analgezice, antibiotice și cosmetice. Vezi și Afacerea cu care un profesor dă lovitura în România. Ce idee genială a avut.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro