Afacerea cu care românii pot da lovitura în agricultură. Leguma rezistă chiar şi iarna pe câmp
Afacerea cu care românii pot da lovitura în agricultură. Legumele sunt cultivate în cantități mari în țara noastră, cererea fiind una ridicată. De cele mai multe ori, aceste produse sunt folosite la fiecare masă principală a zilei. Cercetătorii au descoperit acum o plantă comestibilă, care supraviețuiește în condiții meteorologice extreme.
Afacerea cu care românii pot da lovitura
Afacerea cu care românii ar putea da lovitura în orice sezon. În general, afacerile cu legume sunt foarte căutate în țara noastră. Nu numai datorită cererii ridicate, dar și pentru că produsele comercializate prezintă o valoare nutritivă ridicată. Culturile de legume reprezintă o afacere agricolă profitabilă, pe care o poți extinde oricând, bucurându-te de profit.
Pentru a pune bazele unei afaceri cu legume ai nevoie doar de un mic capital, de pe urma căruia poți încasa un profit frumos. Recomandat este, bineînțeles, ca înainte de a face acest lucru să studiezi piața și să ai toate detaliile puse la punct pentru a nu ieși păgubit. Poți începe planul de afaceri axându-te pe o nouă plantă, tocmai descoperită de cercetători.
O echipă de cercetători de la Buzău au descoperit o plantă denumită Salsola Soda. Este comestibilă – poate fi consumată atât de oameni, cât și de animale. Ce a impresionat la această legumă este faptul că poate supraviețui, crește și se poate dezvolta în condiții meteorologice extreme.
„Avem de găsit soluții la aceste noi condiții climatice. Identificăm soiuri, specii cu rezistență ridicată la condițiile ridicate de mediu, în special la stresul termo-hidric. Totodată, lucrăm să aclimatizăm specii care nu au fost cultivate niciodată în țara noastră și care, datorită noilor condiții, în special temperaturi ridicate, pot fi introduse în cultură”, a declarat directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău, Costel Vânătoru.
Planta din care s-ar putea cultiva sare vegetală
Cercetătorii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău se concentrează, în prezent, pe cultivarea acestei plante în condiții extreme de climă. Se spune că poate rezista chiar și iarna, în câmp liber, și că poate fi irigată cu apă de mare. Mai mult decât atât, planta are și proprietatea de a regenera terenurile degradate.
Bineînțeles, plantele despre care putem ști sigur că sunt rezistente sunt cele locale. Acestea au trecut deja testul a sute de ani. Însă Salsola Soda pare că are o capacitate de adaptare uimitoare, potrivit cercetătorilor de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău.
„Venim în sprijinul fermierilor pentru desalinizarea solurilor, introducând în cultură o specie nouă, Salsola Soda. Ea are capacitatea de a extrage sarea din sol, o acumulează în plantă și este comestibilă pe deasupra.
Este o plantă care poate fi consumată atât de om, cât și de animale. Și, de ce nu, să mergem mai departe și să obținem din ea sare vegetală”, a spus Costel Vânătoru, într-o intervenție pentru ziarul Adevărul.
Planta Salsola Soda are capacitatea de a absorbi sare din sol până la 40 de procente din masa sa uscată, potrivit directorului de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău.