21 nov. 2023 | 08:02

Afacerea banală cu care un român a dat lovitura înainte de Crăciun. Are comenzi din plin, un produs poate ajunge la 1.500 de lei

Diverse
Afacerea banală cu care un român a dat lovitura înainte de Crăciun. Are comenzi din plin, un produs poate ajunge la 1.500 de lei
Un antreprenor român s-a gândit că în această perioadă este momentul investițiilor

Deși, în mod normal, nu este momenbtul în care ar trebui să ne gândim la a cumpăra brazi, mulți români deja o fac, în ideea că la acest moment prețurile par a fi ceva mai mici. Dar, în realitate, brazii de Crăciun au fost deja scoși la vânzare, iar asta a devenit afacerea banală cu care un român a dat lovitura înainte de Crăciun. Românil are comenzi din plin, iar un produs poate ajunge la 1.500 de lei.

Brazii de Crăciun artificiali sunt mai buni pentru mediu

Ca în fiecare an, de Sărbătorile de iarnă, românii încep să se pregătească, iar unul din acele momente făcute în familie, este împodobiltul bradului. Dar, în ultimii ani au luat amploare și vânzarea de brazi artificiali, pentru unii devenind o afacere profitabilă, sau poate nu.

Citește despre: Cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Craiova, în 2023. Preţurile sunt mai mici decât în Sibiu

Pentru mulți oameni, un brad adevărat reprezintă tradiția, o șansă de a recrea amintiri legate de găsirea acelui brad și de transportarea lui acasă din pădure sau de la o parcelă de pomi din cartier, cu un parfum proaspăt care ajută la crearea unei atmosfere de sărbătoare. Dar pomii artificiali oferă comoditate, deoarece pot fi reutilizați an de an și, de obicei, vin cu lumini sau decorațiuni încorporate.

Afacerea banală cu care un român a dat lovitura înainte de Crăciun. Are comenzi din plin, un produs poate ajunge la 1.500 de lei

Un brad adevărat reprezintă tradiția

Dar, având în vedere că tot mai mulți consumatori sunt din ce în ce mai preocupați de impactul pe care îl au achizițiile lor asupra mediului, poate vă întrebați ce tip de pom de Crăciun este mai prietenos cu planeta. Iată ce trebuie să știți atunci când vine vorba de faptul dacă pomii reali sau artificiali sunt mai buni pentru mediu.

Argumentele pentru brazii naturali de Crăciun

Deși vă puteți îngrijora că tăierea a zeci de milioane de copaci în fiecare an reprezintă un coșmar ecologic, un pom de Crăciun adevărat poate fi mai durabil decât unul artificial, spun unii specialiști.

Vezi despre: Cât costă un brad de Crăciun în 2023. Cu cât s-a scumpit față de anul trecut

Copacii sunt o resursă regenerabilă. Atunci când sunt tăiați, sunt recoltați în moduri în care sunt replantați, așa că este o resursă regenerabilă excelentă care oferă o mulțime de beneficii pentru mediu, conservare și natură. Poate fi afacerea banală cu ccare un atreprenor să poată face bani frumoși în această perioadă.

Argumentele pentru brazii artificiali de Crăciun

Majoritatea copacilor artificiali vânduți sunt fabricați în China, potrivit specialiștilor. Copacii sunt încărcați de obicei pe nave maritime care ard combustibili fosili cu destinații diferite din lume, unde sunt distribuiți către comercianții cu amănuntul. Însă experții spun că emisiile asociate transportului copacilor artificiali sunt mai puțin semnificative decât cele produse la fabricarea lor.

Află și: Cât costă un brad de Crăciun artificial în 2023. Preţurile au crescut considerabil, nu îşi mai permite oricine

Copacii artificiali sunt adesea fabricați din plastic, un material pe bază de petrol, și oțel. Mulți copaci folosesc clorură de polivinil, sau PVC, care a fost asociat cu riscuri pentru sănătate și mediu. Copacii pot fi, de asemenea, confecționați din polietilenă, un alt tip de plastic, mai arată specialiștii.

Afacerea banală cu care un român a dat lovitura înainte de Crăciun. Are comenzi din plin, un produs poate ajunge la 1.500 de lei

Majoritatea copacilor artificiali vânduți sunt fabricați în China

Un studiu din 2018 a analizat brazii de Crăciun reali și artificiali în funcție de diferiți parametri de mediu, inclusiv potențialul de încălzire globală, cererea de energie primară și consumul de apă, printre altele, și a constatat că pomii artificiali pot avea un impact mai mic asupra mediului dacă sunt reutilizați timp de cel puțin cinci ani, în comparație cu achiziționarea unui nou pom real în fiecare an. Cu toate astea, brazii artificiali au devenit afacerea banală a unui antreprenor român care-și vinde produsele și cu 1.500 de lei.

Brazii scoși la vânzare, afacerea banală cu care un român a dat lovitura înainte de Crăciun

La fel ca peste tot în lume, inclusiv în România, în aceste zile au început să apară comercianții de brazi de Crăciun, fie naturali, fie artificiali, iar genul acesta de comerț poate fi extrem de profitabil, deși este doar o dată pe an. Așa că, astăzi vorbim despre afacerea banală cu care un român a dat lovitura înainte de Crăciun.

Un antreprenor român s-a gândit că în această perioadă este momentul investițiilor în brazi, dar nu românești, ci importanți tocmai din Danemarca, iar camioanele vin cu aproximativ câte 30-40 de brazi, având în vedere că sunt destul de mari.

Află despre: Ce să pui în bradul de Crăciun în funcţie de zodie pentru a avea noroc tot anul viitor. E cel mai frumos horoscop pentru 2023

Conform antreprenorului, acesta a important cel puțin cinci camioane cu astfel de brazi, unul dintre ei ajngând să fie expus la Palatul Cotroceni, iar ca și preț acesta costă aproximativ 10.000 de lei.

Afaceristul își propune că prin vânzarea brazilor să ajungă în cel puțin 100.000 de case de români, deși, mai spune el, de săptămâna viitoare prețurile vor crește. Spre exemplu, un brad de Crăciun de aproximativ 2 metri, care acum ajunge undeva la 69 de lei, de săptămâna viitoare va ajunge să coste între 79-90 de lei.

Dacă nu vreți un brad mare, puteți opta pentru cei în ghivece, aici însă, prețurile sunt cu totul altele, asfel că pentru un astfel de brad veți scoate din buzunar între 350 și 400 de lei.

Și pentru că tot vorbeam de brazii artificiali, firmele care importă astfel de produse deja sunt pregătite pentru comenzile online.

Ctește și: Ce trebuie să faci pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai mult. Trucul ca să te bucuri de el mai mult de o lună

La o prospecție în piață, poți cumpăra un brad artificial cu 300 de lei, sau dacă vrei unul mare, vei scaote din portofel 1.500 de lei pentru un astfel de brad. Firmele care comercializează aceste produse mai spun că exită varianta ratelor, dacă există clienți care nu își pot permite să cumpere cu banii jos.

Concluzie

Indiferent care va fi opțiunea, brazi naturali, sau artificiali, momentul împodobirii lor în familie, va rămâne cel mai așteptat moment al acestui final de an. Așa că, fă-ți bugetul și mergi în prospecție, poate vei găsi acel brad pe care ți l-ai dorit dintotdeauna.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro