Adrian Streinu – Cercel explică unde vor fi testați bucureștenii. Unde sunt cele mai multe cazuri în București

Adrian Streinu - Cercel explică unde vor fi testați bucureștenii. Unde sunt cele mai multe cazuri în București
Adrian Streinu - Cercel explică unde vor fi testați bucureștenii. Unde sunt cele mai multe cazuri în București/Inquam Photos / George Călin

Profesor dr. Streinu-Cercel se află la Primăria Capitalei, unde răsăpunde întrebărilor primarului Captalei, Gabriela Firea, întrebări venite de la cetățenii României.

Adrian Streinu – Cercel explică unde vor fi testați bucureștenii

Adrian Streinu-Cercel vorbește acum într-un dialog susținut cu primarul Capitalei Gabriela Firea. Acesta a explicat unde vor fi testați bucureștenii, dar nu numai

”Atunci când vom avea o anumită persoană diagnosticată într-o scară, vom avea in carantină toată scara. Vor fi dezinfectate scările de sus până jos. Sectorul 2 este cel mai afectat. Este cea mai mare aglomerație de persoană. Testele se vor face pe rând, nu venim la dumneavoastră în casă, timpul de reacție este de 15 min, cam atunci putem afla rezultatul, direct prin SMS. Testul se va face afară. Persoanele vor fi protejate și vor avea o șansă enormă pentru că se va acționa din pripă.”, a declarat Adrian Streinu – Cercel.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel este manager al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Chiar acum ma aflu intr-o intalnire la Primaria Capitalei cu dl prof Adrian Streinu Cercel , impreuna cu primarii de sector, directorii ASSMB, cu directorul general al Politiei Locale a Capitalei si cu seful Politiei Capitalei pe tema masurilor de prevenire si limitare a raspandirii COVID-19.Later edit: Luni, 30 martie, va incepe testarea. Primaria Capitalei va achizitiona 4000 de teste, iar cele 6 primarii de sector vor achizitiona cate 1000 de teste.

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 26 martie 2020

Câte persoane au coronavirus în România

În România sunt confirmate până acum 1.029 infecții cu coronavirus, iar 94 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. În total, în România au murit 18 persoane infectate cu coronavirus. Reamintim că primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

De asemenea, și președintele Klaus Iohannis a făcut azi un anunț important despre repatrierea românilor rămași în străinătate, ca urmare a măsurilor luate în contextul COVID-19.

”Repatrierea cetățenilor români din afara Uniunii sau din alte parti, este importantă cooperarea tuturor pentru revenirea acestora în țările lor, avand in vedere ca sunt impuse restricții. Nu este o sarcina ușoară avand în vedere numărul mare de cetățeni si restrictiile de deplasare impuse în Europa. Identificarea unor soluții economice după trecerea pandemiei, efectele acestei pandemii se văd peste tot în Europa.

România este afectata mai ales în sectorul industrial și avem nevoie mare de o acțiune coordonată la nivelul întregii Uniunii. Trebuie sa avem o strategie post criza la nivel european, găsirea unor instrumente pentru gasirea de solutii de recuperare economica la nivelul tarii dar si la nivel european”, a declarat Klaus Iohannis.

Reamintim că astăzi, Victor Costache și-a depus demisia din funcția de ministru al Sănătății, iar ministrul propus acum este Nelu Tătaru.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe