10 dec. 2020 | 20:21

Adrian Năstase, în doliu. A făcut anunțul morții în urmă cu câteva ore

Știri generale
Adrian Năstase, în doliu. A făcut anunțul morții în urmă cu câteva ore
Adrian Năstase a făcut anunţul trist. Fostul premier este în doliu

Momente grele pentru Adrian Năstase. Fostul premier al României a făcut anunţul morţii în urmă cu doar câteva ore.

Adrian Năstase este în doliu

Adrian Năstase este în doliu, după ce diplomatul român Gheorghe Lupeș, unul dintre persoanele cu care a lucrat ani la rând, s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut de fostul premier al României pe blogul său. Conform acestuia, Lupeș a fost “un promotor al unei diplomaţii profesioniste”.

„A murit Gheorghe Lupes, un distins diplomat cu care am lucrat, ani la rândul, în Ministerul de externe şi, ulterior, în Casa Titulescu. Dumnezeu să-l odihnească!

Adaug şi comunicatul Fundaţiei Europene Titulescu:

‘Fundația Europeană Titulescu anunță, cu profund regret, trecerea în neființă a domnului Gheorghe Lupeș, Secretar executiv al Asociației de drept internațional și relații internaționale (A.D.I.R.I.).

Diplomat de carieră, Gheorghe Lupeș s-a născut la 23 decembrie 1940, în localitatea Poduri, jud. Bacău. A fost absolvent al Institutului Politehnic din București. A urmat cursuri postuniversitare de relații internaționale și comerț exterior. În 1965, a intrat în Ministerul afacerilor externe și a activat în misiuni diplomatice la Belgrad, Washington, Lusaka, Harare și Bratislava.

Între 1990 – 1992 a condus Direcția Africa din cadrul ministerului. În 1994 a fost numit consul general al României la New York. În 2007 a fost ales Secretar executiv al A.D.I.R.I. A fost un bun cunoscător al limbilor engleză, franceză, sârbo-croată și rusă și a publicat numeroase articole pe teme de relații internaționale. În cadrul reuniunilor săptămânale ale Asociației pe care a coordonat-o în ultimii ani, a inițiat dezbateri privind subiectele de actualitate ale lumii contemporane. A fost un promotor activ al unei diplomații profesioniste, implicate și competente.

Fundația Europeană Titulescu transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate”, a fost mesajul postat de Adrian Năstase.

Adrian Năstase s-a retras din viaţa publică în 2012

Dacă înainte de 2012, Adrian Năstase era o figură importantă în viaţa politică din România, odată cu decizia judecătorilor de a fi încarcerat şi cu încercarea eşuată de a-şi lua viaţa, cariera omului politic s-a încheiat neaşteptat de brusc.

Drept urmare, în ultimii 8 ani, despre fostul premier nu prea se mai ştiu multe. În vârstă de 70 de ani, Adrian Năstase trăieşte alături de Dana, soţia sa, la Cornu şi duce o viaţă liniştită.

”Am doi copii frumoşi. O soţie pe care o iubesc şi care mă iubeşte. Fără ei nu cred că aş fi putut realiza tot ceea ce am realizat. Nu cred că aş fi avut puterea de a merge mai departe în ciuda greutăţilor şi a răutăţilor”, recunoştea Andrian Năstase, în urmă cu doar câţiva ani.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro