03 iul. 2019 | 10:14

Admitere la liceu 2019. Când se face repartizarea computerizată. Aici afli la ce liceu ai intrat

Știri generale
Admitere la liceu 2019. Când se face repartizarea computerizată. Aici afli la ce liceu ai intrat
Admitere la liceu 2019. Când se face repartizarea computerizată

Admitere la liceu 2019. Elevii care au terminat clasa a VIII-a și au aflat notele obținute la Evaluarea națională din acest an trec în aceste zile prin noi emoții. Începe etapa repartizării computerizate, în urma căreia vor afla la ce liceu au intrat. În această etapă sunt înscriși candidații din seria curentă, dar și cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani la data începerii noului an școlar (2019-2020).

Admitere la liceu 2019. Când se face repartizarea computerizată

În perioada 3-7 iulie 2019 elevii și părinții completază opțiunile în fișele de înscriere, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Tot în această perioadă sunt introduse în baza de date computerizată datele din fișele de înscriere. Într 4 și 8 iulie, părinții și candidații verifică fișele editate de calculator și corectează greșelile. 8 iulie este termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrele județene și la cel al municipiului București.

Pe 9 iulie, bazele de date vor fi transmise de la centrele de admitere județene la Centrul Național de Admitere, iar pe 10 iulie vor fi verificate și corectate bazele de date de către Comisia Națională de Admitere. Pe 10 și 11 iulie, vor fi corectate erorile și se va confirma încheierea modificărilor.

12 iulie este data la care se va face repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor. În aceeași zi vor fi comunicate rezultatele candidaților repartizați în învățământul liceal de stat și vor fi afișate listele cu locurile neocupate.

Între 15 și 18 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați, iar pe 18 iulie vor fi transmise situațiile locurilor rămase libere. 19, 22 și 23 iulie vor fi zilele în care se vor rezolva situațiile speciale și se vor repartiza candidații care nu și-au depus dosarele în termen.

Admitere la liceu 2019. A doua etapă de înscriere

Cea de-a doua etapă de admitere la învățământul liceal de stat va începe de data de 23 iulie și se va încheia 1 august, zi în care vor fi transmise către Centrul Național de Admitere rezultatele repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Absolvenții de clasa a VIII-a care susțin probe de aptitudini sau se înscriu la învățământul special ori pe locurile rezervate romilor nu mai participă la repartizarea computerizată. În cazul lor, admiterea la liceu se va face mai devreme, iar cei care nu vor fi declarați admiși vor participa ulterior la repartizarea computerizată. Poți afla la ce liceu ai intrat accesând link-ul de AICI.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro