Administrația Vladimir Putin îl acuză din nou pe Donald Trump că afectează pacea și securitatea la nivel mondial

de: Redacția
18 02. 2020

Donald Trump este din nou acuzat de Administrația rusă Vladimir Putin, pentru faptul că America vrea să dobândească spațiul. Această decizie afectează securitatea și pacea națională. Unde vrea Trump să plaseze rachetele?

Administrația Vladimir Putin îl acuză din nou pe Donald Trump

Statele Unite intenționează instalarea rachetelor în Europa, Asia și pe insulele din Oceanul Pacific, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe cu ocazia Conferinței pentru Securitate de la München. Sistemele de rachete pe care SUA vrea să le instaleze erau interzise prin Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare. Acesta a fost anulat în anul 2019, după ce Donald Trump a devenit președinte, conform mediafax.

Rachetele au raze scurte și o acțiune medie, Trump vrea să fie instalate în paralel cu plasarea armelor în spațiul cosmic, menționează Administrația Vladimir Putin. Măsurile Washingtonului vor degrada mediul de securitate, fiind la un nivel mondial. În agenția de presă Spuntnik, Serghei Lavrov afirmă că aceste lucruri vor fi discutate cu Franța, dar se vor face negocieri multilaterale ce vor include Statele Unite. SUA a distrus Tratatul INF și acum lucrează activ, fără să se ascundă în legătură cu instalarea armelor ce erau până acum interzise.

Administrația Vladimir Putin îl acuză din nou pe Donald Trump că afectează pacea și securitatea la nivel mondial

Instalarea rachetelor duce la destabilizarea securității

Ministrul de Externe de la Moscova a criticat recentele declarații date de un oficial american, în ceea ce privește traiectoria satelitului rus ”Cosmos- 2542”, ce obstrucționează vizibilitatea unui dispozitiv american de spionaj ”USA-245 (KN-11)”. Comandantul Forțelor Spațiale americane, John Raymond, a declarat că un obiect spațial rus urmărește un satelit american, încă de când acesta a fost plasat pe orbită, în luna noiembrie 2019. Acest comportament este considerat unul neobișnuit și deranjant, ce poate creea potențialul unei situații periculoase, mai adaugă Raymond.

„Acest atac provocator a fost o nouă tentativă a Statelor Unite de a justifica măsurile proprii de plasare a armelor în spaţiul cosmic, atribuindu-le altora responsabilitatea destabilizării situaţiei de securitate”, a transmis Ministerul rus de Externe, potrivit agenţiei RIA Novosti.

În noiembrie 2019, Administrația Vladimir Putin s-a exprimat în legătură cu activitățile ce au fost anunțate de alianța Nord-Atlantică, și a îndemnat statele ce sunt membre NATO să evite cursa cu înarmarea spațiului cosmic. Alianța Nord-Atlantică a asigurat că nu va plasa arme în spațiu, dar acesta va fi recunoscut ca domeniu strategic de apărare. Donald Trump a dat ordin să creeze o Forță militară spațială, având ca scop dominația americană în spațiu.